Facebook Project Titan: A Webmail Service





Το TechCrunch αναφέρει ότι το Facebook δουλεύει επάνω στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος webmail, το οποίο θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα πλατφόρμα για τα μηνύματα, συμπεριλαμβάνοντας πλήρη υποστήριξη των πρωτόκολλων POP και IMAP καθώς και παροχή διεύθυνσης email με κατάληξη @facebook.com. Το νέο σύστημα θα ονομάζεται Project Titan. ...



Ο αρθρογράφος του TechCrunch, Michael Arrington τονίζει ότι το Facebook εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό για την βελτίωση του υπάρχοντας συστήματος μηνυμάτων, προσθέτοντας σε αυτό τη δυνατότητα για αναζήτηση και αποστολή μηνυμάτων απευθείας σε διευθύνσεις email εκτός Facebook. Ακόμη, η ιστοσελίδα θέλει να παρέχει στους χρήστες της ένα πιο προσβάσιμο και ολοκληρωμένο online προφίλ με την πρόσφατη ενσωμάτωση των προσωπικών URL και τη διάδοση του Facebook Connect login σε third-party ιστοσελίδες.

Το Project Titan θα ωθήσει αυτή την προσπάθεια ένα βήμα πιο πέρα, δίνοντας στον χρήστη την προσωπική του διεύθυνση email στη μορφή username@facebook.com, στην οποία θα μπορεί να έχει πρόσβαση είτε μέσω του Facebook είτε ανεξάρτητα μέσω POP και IMAP. Το Facebook έχει ήδη 175 εκατομμύρια χρήστες την ημέρα και με την πρόσθεση ενός πραγματικού webmail θα μπορέσει να μετατραπεί από κέντρο κοινωνικοποίησης σε μια ευρύτερη online πλατφόρμα.

[πηγή TechCrunch]

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου