Μας οδηγεί προς τη διάλυση ο Δ. Χριστόφιας

Δυστυχώς, με το Δημήτρη Χριστόφια, η Εθνική Φρουρά μας και το κράτος μας οδεύουν προς διάλυση. Αν είχε την ευθιξία, θα είχε ήδη παραιτηθεί. Αν αγαπούσε την πατρίδα του , όσο τουλάχιστον ισχυρίζεται, θα είχε ήδη αφήσει το τιμόνι του κράτους σε κάποιον που "κουμαντάρει"...

Δημοσιεύουμε πιο κάτω το άρθρο του Κ.Αντωνίου από τη "Σημερινή" της 23ης Ιουλίου.


Παρέλαβε κράτος και παραδίδει χάος, το ΑΚΕΛ

23 Ιουλίου 2010,
Με τον Κωστάκη Αντωνίου

Έμεινε τίποτε όρθιο πλέον σε αυτό τον τόπο, ώστε να ελπίζει ο λαός σε καλύτερες μέρες;

Πρωτίστως, οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κλοπή 172 εκρηκτικών υλών από μια καλώς -υποτίθεται- αποθήκη της Εθνικής Φρουράς, αποδεικνύει την πλήρη χαλάρωση, για να μην πούμε κάτι χειρότερο, που επικρατεί στις ένοπλες δυνάμεις. Αυτή η χαλάρωση, που εκτείνεται μέχρι τα όρια της διάλυσης, είναι φυσικό να δημιουργεί έντονο αίσθημα ανησυχίας και ανασφάλειας μέσα στον πολίτη. Όταν, με τη μεγαλύτερη ευκολία, κάποιοι εισβάλλουν σε αποθήκη της Εθνικής Φρουράς, φορτώνουν όλες τις εκρηκτικές ύλες και εξαφανίζονται, τότε πώς μπορεί ο πολίτης να κοιμάται ήσυχος, όπως του συστήνει ο Υπουργός Άμυνας;

Και ποιοι επικίνδυνοι τύποι είναι αυτοί που λεηλατούν ανενόχλητοι το πολεμικό υλικό της Εθνικής Φρουράς και ποια εφιαλτικά σχέδια έχουν στο μυαλό τους; Είναι άνθρωποι του υποκόσμου, είναι Τούρκοι, είναι κάποιοι άλλοι που επιδιώκουν εσωτερική αποσταθεροποίηση; Ουδείς αρμόδιος γνωρίζει, και πιθανόν να πληροφορηθεί όταν τα εκρηκτικά χρησιμοποιηθούν...

Η χαλάρωση που επικρατεί στις ένοπλες δυνάμεις αγγίζει πλέον τα όρια της διάλυσης. Τα μεγάλα καθησυχαστικά λόγια δεν πείθουν κανέναν πολίτη. Είναι φανερό ότι η Εθνική Φρουρά πάσχει σε όλους τους τομείς, και μαζί της πάσχει και η ασφάλεια του τόπου. Αν προσθέσουμε σε αυτά και την αδυναμία της Αστυνομίας, τότε συμπληρώνεται η εικόνα μιας ανοχύρωτης πολιτείας, ευπρόσβλητης και στον εχθρό και στο έγκλημα.

Η διάλυση είναι εμφανής σε όλους τους τομείς. Από τη χρεοκοπία της πολιτικής μας στο εθνικό θέμα και τους άμεσους κινδύνους που μας απειλούν, από την απειλούμενη κατάρρευση της οικονομίας, από τη σήψη και τη διαφθορά, από την κοινωνική αστάθεια.

Η ευθύνη αυτής της γενικής πτώσης και της αποτυχίας ανήκει, σε μεγάλο βαθμό, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.

Όσοι νόμισαν ότι η διακυβέρνη ενός τόπου είναι εύκολη υπόθεση, διαψεύδονται. Και θα επαναλάβουμε αυτό που είχαμε πει προ πολλού: Ο Δημήτρης Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ δεν ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν και ούτε στο διάστημα αυτό που κυβερνούν έχουν μάθει πώς κυβερνάται ένας τόπος.

Αποτέλεσμα αυτής της αμάθειας, ή τη ημιμάθειάς τους, είναι η εικόνα διάλυσης που επικρατεί στη χώρα. Διαλυμένο εθνικό θέμα, διαλυμένη οικονομία, διαλυμένες ένοπλες δυνάμεις, διαλυμένη και χωρίς όραμα κοινωνία, γενικό αίσθημα ανασφάλειας παντού και σε κάθε τομέα.

Δεν θυμούμαστε να βίωσε ο λαός χειρότερες συνθήκες, κάτω από οποιανδήποτε άλλη διακυβέρνηση, από αυτές που διέρχεται σήμερα. Ο Πρόεδρος, οι συνεργάτες του, η Κυβέρνηση, η ηγεσία του ΑΚΕΛ πιθανόν να μην έχουν συναίσθηση των αποτελεσμάτων της διακυβέρνησής τους και των διαλυτικών καταστάσεων που επέφερε. Ας προβληματισθούν, έστω και αργά, και να προσπαθήσουν να περισώσουν ό,τι περισώζεται.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου