Μια νέα μέθοδος καταπολέμησης του καρκίνου εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη


http://topnews.in/health/files/cells-cancer.jpg
Μια νέα συμπληρωματική μέθοδος για τη θεραπεία του καρκίνου, η οποία έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα μόνο στο εξωτερικό, χρησιμοποιείται πλέον και στη Θεσσαλονίκη... Η νέα μέθοδος της υπερθερμίας δεν έχει παρενέργειες στον οργανισμό του ασθενούς, ενώ αποτελεί το τέταρτο όπλο στη φαρέτρα της ιατρικής για την αντιμετώπιση του καρκίνου, μαζί με τη χειρουργική, τη χημειοθεραπευτική και την ακτινοθεραπευτική μέθοδο.
«Η ογκο-υπερθερμία είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος καταπολέμησης του καρκίνου, η οποία εφαρμόζεται παράλληλα και συμπληρωματικά με τις άλλες τρεις μεθόδους, τη δράση των οποίων ενισχύει. Η θεραπευτική δράση της μεθόδου της περιοχικής ογκο-υπερθερμίας έγκειται στην εκλεκτική υπερθέρμανση του όγκου μεταξύ 39 και 42 βαθμών Κελσίου, με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικού πεδίου με ραδιοσυχνότητα 13,56 MHz. Στόχος είναι η απόπτωση των καρκινικών κυττάρων και η συνακόλουθη συρρίκνωση όγκων και μεταστάσεων . Με τη μέθοδο αυτή καταστρέφεται ο μηχανισμός αναπαραγωγής των καρκινικών κυττάρων, ενώ συγχρόνως αυξάνεται η ροή αιμάτωσης και η διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης, έτσι ώστε η κυτταροτοξική δράση της χημειοθεραπείας ή της ακτινοβολίας να είναι εξαιρετικά αυξημένη» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, παθολόγος ογκολόγος , τέως διευθυντής της παθολογικής ογκολογικής κλινικής του Θεαγενείου.
Η μέθοδος της υπερθερμίας είναι σχετικά νέα στο χώρο της ιατρικής, ωστόσο η χρήση της θερμότητας ως θεραπευτικό μέσο είναι γνωστή από την αρχαιότητα ακόμη. Ο Ιπποκράτης ανέφερε ότι ο καρκίνος θεραπεύεται είτε με εγχείρηση είτε με καυτηριασμό.
Η καταπολέμηση του καρκίνου με υπερθερμία είναι τελείως ακίνδυνη για τον ιατρό χειριστή του μηχανήματος με το οποίο εφαρμόζεται η μέθοδος, αλλά και για τον ασθενή. Εφαρμόζεται σε πολλά κέντρα της Ευρώπης, ιδίως στη Γερμανία και την Αυστρία, αλλά και στην Ιαπωνία. Επιπλέον, η Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας και το Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ έχουν κρίνει θετικά τη χρήση της υπερθερμίας.
Η νέα μέθοδος εφαρμόζεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Θεσσαλονίκης.
http://www.newsblog.gr

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου