Κάνει σεξ ο παππούς σου;

Δυο πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως 4 στους 10 άνδρες 75 με 85 ετών και 2 στις 10 γυναίκες κάνουν ακόμα σεξ, ή ισχυρίζονται τουλάχιστον, πως κάνουν.
Ωστόσο η αμφιβολία καραδοκεί για τους ισχυρισμούς του καθενός καθώς οι άνδρες έχουν την τάση να καυχιούνται για τις σεξουαλικές τους ικανότητες.
Παρ' όλα αυτά, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως, οι γυναίκες καθώς χηρεύουν νωρίτερα, δεν έχουν σύντροφο για να κάνουν σεξ μαζί του.
Οι συγκεκριμένες έρευνες υπολογίζουν για πρώτη φορά το «προσδόκιμο ενεργής σεξουαλικής ζωής» των ανδρών και των γυναικών διάφορων ηλικιών και δείχνει πως στην ηλικία των 30, οι άνδρες έχουν προσδόκιμο ενεργής σεξουαλικής ζωής 35 περίπου ετών και αντίστοιχα οι γυναίκες 31 ετών. Στα 55, όμως, το προσδόκιμο αλλάζει σε περίπου 15 χρόνια για τους άνδρες και 10 χρόνια για τις γυναίκες....

Τα πιο σημαντικά αποτελέσματα των ερευνών ήταν τα ακόλουθα:
* οι άνθρωποι με καλή υγεία ενδιαφέρονται διπλάσια για το σεξ, απ’ αυτούς με ασθενέστερη υγεία.
* οι άνδρες κάνουν κι ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ σε όλες τις ηλικίες.

Πολλές ασθένειες, όπως ο διαβήτης, τα προβλήματα στην καρδιά και ο καρκίνος του προστάτη, επηρεάζουν την ικανότητα του άνδρα να έχει και να διατηρήσει στύση. Αν και παρόμοιες ασθένειες, προσβάλουν και τη γυναίκα δεν της προκαλούν σεξουαλική ανικανότητα.

Τα αποτελέσματα τις γενιάς του Βιάγκρα τα βλέπουμε στην αύξηση του ενδιαφέροντος για το σεξ των ηλικιωμένων ανδρών τα τελευταία 10 χρόνια. Το ενδιαφέρον των γυναικών για το σεξ δε μεταβλήθηκε.Γενικά, οι περισσότεροι σεξουαλικά ενεργοί άνδρες αναφέρουν πως έχουν μια καλής ποιότητας σεξουαλική ζωή, ενώ αντίθετα μόνο οι μισές σεξουαλικά ενεργές γυναίκες λένε το ίδιο. Από την άλλη οι άνδρες είναι αυτοί που εξακολουθούν να κατηγορούνται, κι από τα δύο φύλα, όταν το σεξ σταματά. Ακόμα λοιπόν κι αν οι γυναίκες είναι πιο ικανοποιημένες από ποτέ, όλα αυτά τα χρόνια που οι άνδρες έκαναν την πρώτη κίνηση άφησαν την εντύπωση πως οι άνδρες είναι υπεύθυνοι για να πάρουν πρωτοβουλία στο σεξ .

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου