20 τρικ που αδυνατίζουν

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Όλοι ξέρουμε ότι για να χάσουμε βάρος πρέπει να τρώμε λιγότερο και να κινούμαστε περισσότερο, όμως οι υπάρχουσες μελέτες υποδηλώνουν ότι υπάρχουν μερικά τρικ που μπορεί να διευκολύνουν την όλη προσπάθεια _ και μάλιστα, δίχως κόπο.
Η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» παρουσίασε προ ημερών μερικούς τρόπους από τους πλέον αποδοτικούς, οι οποίοι υποστηρίζονται από κλινικές μελέτες. Να ποιοι είναι:...

1. Να πασπαλίζετε καθημερινά το γιαούρτι σας με κανέλα. Μελέτες έχουν δείξει πως η κανέλα διεγείρει σημαντικά τον μεταβολισμό. Μισό κουταλάκι του καφέ την ημέρα θα σας βοηθήσει να χάνετε ένα κιλό τον μήνα.
2. Να κάνετε βελονισμό για αδυνάτισμα μία φορά την εβδομάδα και θα χάσετε 4½ κιλά σε τρεις μήνες. Πιστεύεται ότι η τοποθέτηση των βελόνων στα κατάλληλα σημεία παράγει ηλεκτρικά μηνύματα που καταστέλλουν την όρεξη.
3. Μην τρώτε την ώρα που εργάζεστε. Να κάνετε διάλειμμα και να απομακρύνεστε από το γραφείο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα καταναλώνετε 250 θερμίδες λιγότερες.
4. Να γελάτε. Θα κάψετε 280 θερμίδες την εβδομάδα αν γελάτε δυνατά επί 10-15 λεπτά την ημέρα.
5. Να πίνετε καθημερινά ένα ποτήρι χυμό καρότου. Θα σας βοηθήσει να χάσετε 2 κιλά σε 12 εβδομάδες, αφού περιέχει άφθονες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καύση του λίπους.
6. Βάλτε ρυθμό στη ζωή σας. Οταν περπατάτε ή κάνετε δουλειές στο σπίτι ή γυμνάζεστε (εντός ή εκτός γυμναστηρίου) να ακούτε γρήγορη μουσική. Μελέτες έχουν δείξει πως τα γρήγορα κομμάτια μας «ανεβάζουν», μας κάνουν να κινούμαστε πιο έντονα και επιπλέον διώχνουν την κούραση.
7. Μην αποφεύγετε τελείως το κόκκινο κρέας (εκτός, βεβαίως, και αν υπάρχει λόγος υγείας). Το κόκκινο κρέας περιέχει πολλές πρωτεΐνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας _ και οι μύες καίνε θερμίδες με τετραπλάσια ταχύτητα απ' ό,τι το σωματικό λίπος. Φροντίστε μόνο να είναι άπαχο και ψητό ή βραστό.
8. Να γυμνάζεστε με παρέα. Με αυτόν τον τρόπο θα χάσετε 35% περισσότερο βάρος απ' ό,τι εάν προπονήστε μόνοι σας. Η παρέα είναι κίνητρο για να συνεχίσετε την προπόνηση _ άλλωστε την ενθάρρυνση όλοι τη χρειαζόμαστε.
9. Να τρώτε καυτερές πιπεριές. Περιέχουν καψαϊκίνη (τη χημική ουσία που τους δίνει τη χαρακτηριστική τους γεύση) η οποία αυξάνει κατά 25% τον μεταβολικό ρυθμό.
10. Κλείστε την τηλεόραση όταν τρώτε, διαφορετικά θα αποσπάσει την προσοχή σας και θα συνεχίσετε να τρώτε ακόμα και όταν έχετε χορτάσει. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τα 3½ κιλά που κάθε χρόνο παίρνουν όσοι τρώνε μπροστά στην TV!
11. Μην τρώτε για να νικήσετε το στρες. Οταν νιώθετε άγχος και στρες στη δουλειά και θέλετε να φάτε κάτι, να παίρνετε πρώτα βαθιές ανάσες επί 2 λεπτά, εστιάζοντας την προσοχή σας στο διάφραγμά σας (είναι ο μυς που χωρίζει θώρακα από κοιλιά), ώστε να βεβαιώνεστε ότι πεινάτε και δεν θέλετε να φάτε για παρηγοριά.
12. Να μασάτε τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Δεκαπέντε λεπτά πριν από το φαγητό καθώς και δύο ώρες αργότερα, ώστε να μειωθεί η «λιγούρα» σας μεταξύ των γευμάτων.
13. Να κάνετε περισσότερο σεξ. Με το παθιασμένο σεξ ο οργανισμός καίει έως 150 θερμίδες. Επιπλέον διεγείρεται η παραγωγή μιας ορμόνης η οποία αυξάνει τον μεταβολισμό και την ανάπτυξη άπαχου μυϊκού ιστού.
14. Να ακούτε χαλαρωτική μουσική όταν τρώτε. Με αυτό τον τρόπο θα καταναλώνετε λιγότερο φαγητό, αφού θα μασάτε αργά και ήρεμα, ενώ θα «ακούτε» καλύτερα το σώμα σας, οπότε θα σταματάτε το φαγητό μόλις δημιουργείται το αίσθημα του κορεσμού.
15. Να τρώτε κάθε 3 ώρες το αργότερο. Με αυτό τον τρόπο ούτε θα πεινάτε ούτε θα παρουσιάζει διακυμάνσεις ο μεταβολικός σας ρυθμός.
16. Να τρώτε με παρέα. Μελέτες έχουν δείξει ότι τείνουμε να είμαστε πιο εγκρατείς στο φαγητό όταν μας βλέπουν οι άλλοι: μπορεί να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων έως 35%!
17. Εάν αυτό που τρώτε δεν μεγάλωσε στο χώμα, δεν περπατούσε ή δεν κολυμπούσε, αποφύγετέ το. Με άλλα λόγια, να προτιμάτε όσο γίνεται περισσότερο τρόφιμα που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία. Τα επεξεργασμένα περιέχουν πολλά πρόσθετα, λίπη, ζάχαρη και αλάτι.
18. Να πίνετε πράσινο τσάι και καφέ. Το πράσινο τσάι περιέχει ουσίες που αλληλεπιδρούν με την καφεΐνη και διεγείρουν κατά 20% την οξείδωση του λίπους και τον μεταβολισμό σε κατάσταση ηρεμίας.
19. Να τρώτε πάντοτε καθιστοί. Θα τρώτε 35% λιγότερο απ’ ό,τι εάν μονίμως τρώτε στο πόδι.
20. Να κόβετε το φαγητό σας σε μικρά κομμάτια. Ετσι θα καταναλώνετε 20% λιγότερες θερμίδες, καθώς μελέτες έχουν δείξει πως όταν το φαγητό μας είναι κομμένο σε κομμάτια το βλέπουμε κατά 27% περισσότερο απ' όσο όταν βλέπουμε λ.χ. ολόκληρο το κομμάτι απ’ το παστίτσιο _ και βλέποντάς το πολύ, χορταίνουμε πιο γρήγορα.


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου