Νόμιμο Hacking και με την βούλα


Το υπουργείο εσωτερικών της Μ. Βρετανίας ενέκρινε ένα νέο νομοσχέδιο που επιτρέπει την αστυνομία της χώρας να διεισδύει στους προσωπικούς υπολογιστές πολιτών, χωρίς ένταλμα.


Το νόμιμο αυτό «hacking», γνωστό ως «remote searching», επιτρέπει σε μέλη της αστυνομίας ή της MI5 να εποπτεύουν κρυφά τις διεργασίες του σκληρού δίσκου, στο σπίτι, στην δουλεία, στο ξενοδοχείο. Έτσι δίδεται πλήρης δυνατότητα προσπέλασης πληροφοριών όπως e-mails, ιστορικό περιήγησης αλλά και instant messaging.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι τέτοιες μέθοδοι κρίνονται αναγκαίες την εποχή που ζούμε, για την καταπολέμηση και σύλληψη κακοποιών που χρησιμοποιούν ως μέσο το διαδίκτυο, όπως παιδόφιλοι, άτομα που στήνουν διαδικτυακές απάτες, τρομοκράτες κ.α

Ασφαλώς η έγκριση τέτοιων κινητοποιήσεων, όμως, πάντα επαφίεται στην αντικειμενικότητα και στην ικανότητα εκτίμησης της εκάστοτε υπόθεσης από τον/την αρμόδιο της αστυνομίας.

Σε κάθε περίπτωση ο κίνδυνος για το προσωπικό απόρρητο του κάθε πολίτη είναι προφανής και για ακόμη μια φορά τίθεται θέμα προσωπικού απορρήτου και παραβίασης ελευθεριών που μια μια σιγά σιγά καταστρατηγούνται στα πλαίσια της όποιας ασφάλειας .

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου