Ποιοι είναι οι 10 μύθοι της ομορφιάς;



 Τι τελικά ισχύει και τι όχι από όσα ακούμε χρόνια τώρα για θέματα ομορφιάς;...



Ισχύουν τα μη και τα ναι των μαμάδων μας, μπορούν τα διάφορα σκευάσματα να μας σώσουν λύσεις; Για να δούμε...



Μύθος 1ος: Oι φέτες από αγγούρι στα μάτια εξαφανίζουν το πρήξιμο! Μπορεί να το ξενύχτησες το προηγούμενο βράδυ δουλεύοντας ή διασκεδάζοντας και το επόμενο πρωί να ήρθες αντιμέτωπη με δύο πρησμένα ματάκια να σε κοιτάζουν με απορία. Μην ανησυχείς, άφησε το αγγουράκι να κάνει το θαύμα του αφού όπως λένε οι ειδικοί ο μύθος ότι κάνει το πρήξιμο στα μάτια να υποχωρήσει είναι μια πραγματικότητα. Τα αγγούρια δίνουν μια λάμψη φωτεινότητας στην περιοχή των ματιών και εξαφανίζουν τους μαύρους κύκλους στη στιγμή!



Μύθος 2ος: Να αλλάζεις σαμπουάν συχνά για να μην συνηθίζει το δέρμα και λαδώνουν τα μαλλιά σου! Και όμως έκανες λάθος! Σύμφωνα με τους ειδικούς η τρίχα "αντιστέκεται" στο ίδιο σαμπουάν και γι' αυτό το λόγο είναι καλό να έχεις 2 διαφορετικά σαμπουάν και δύο διαφορετικά κοντίσιονερ και να αλλάζεις για να έχεις μαλλάκι θεϊκό!



Μύθος 3ος: Όσο πιο συχνά ξυρίζεσαι τόσο πιο πολλές τρίχες βγαίνουν! Και όμως δεν είναι ψέματα! Μπορεί να μην θέλεις ούτε να βλέπεις το ξυράφι αλλά όμως είναι απαραίτητο εργαλείο της ρουτίνας ομορφιάς σου και το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν βάζεις το ξυράφι στο δερματάκι σου, αυτό ενεργεί από τη ρίζα της τρίχας και κάνει το θυλάκιο της τρίχας να ξαναβγαίνει πιο δυνατό και μακρύ για κακή σου τύχη.



Μύθος 4ος: Η μάσκα μαλλιών με μαγιονέζα κάνει θαύματα! Πρόκειται για ένα μύθο που καλά θα κάνεις να ξανασκεφτείς αν δεν θέλεις να μεταμορφώσεις το μαλλί σου σε σάντουιτς! Έχε λοιπόν κατά νου ότι τα οξέα που περιέχει η μαγιονέζ (όπως ξύδι και χυμό λεμονιού) κλείνουν τα κύτταρα του τριχωτού σου και καλά θα κάνεις να επιλέξεις ένα άλλο προϊόν από εκείνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο για να αποκτήσεις λαμπερά μαλλάκια.



Μύθος 5ος: Υπάρχουν κρέμες και λοσιόν που εξαφανίζουν τους πόρους; Σύμφωνα με τους ειδικούς οι πόροι του δέρματος σου είναι θέμα γενετικό και δεν μπορείς να κάνεις πολλά για να τους μικρύνεις αισθητά μπορείς όμως να τους περιορίσεις ποντάροντας στο θαυματουργό σκραμπ τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.



Μύθος 6ος: Μην τραβάς τις άσπρες τρίχες γιατί θα βγουν κι άλλες! Ψέμματα. Ό, τι είναι να βγει, θα βγει ούτως ή άλλως!



Μύθος 7ος: Ξηραίνει όντως η οδοντόκρεμα τα σπυράκια; Μπορεί να το έχεις ακούσει από την μαμά ή την κολλητή σου, ο μύθος όμως αυτός έχει δύο όψεις όπως εξηγούν οι ειδικοί. Ναι μεν μια σταλιά οδοντόκρεμες μαραίνει το σπυράκι όμως η μέντα που περιέχει η οδοντόκρεμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ακόμη και κάψιμο στο δέρμα. Οπότε ΑΚΥΡΟ!



Μύθος 8ος: Το σταυροπόδι κάνει κακό όταν έχεις ευρυαγγείες στα ποδια. Οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι ισχύει κάτι τέτοιο, οπότε δεν έχες φόβο να σταυρώσεις τα ποδαράκι σου!



Μύθος 9ος: Μην τρως σοκολάτες αν δεν θες να γεμίσεις σπυράκια! Εν μέρη ισχύει, αλλά όταν η σοκολάτα καταναλώνετε σε συνδυασμό με λιπαρές τροφές!



Μύθος 10ος: Το χλώριο στην πισίνα κάνει τα ανοιχτά καστανά και ξανθά μαλλιά να πρασινίζουν! Στην ουσία δεν είναι η χλωρίνη που κάνει κακό στο μαλλάκι σου, απλά η χλωρίνη προκαλεί οξείδωση στα μέταλλα του νερού που πιάνονται πάνω στο μαλλί και αλλάζει χρώμα. Οπότε ισχύει και δεν είναι κάτι που διορθώνεται με μία βαφή. Θέλει κόψιμο- ευτυχώς όμως το πράσινο μαλλάκι είναι στη μόδα!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου