Ελληνικό εστιατόριο άνοιξε στην… Αλάσκα!


Μπορεί ο Alfredo Garcia να μην είναι Έλληνας, όμως δούλεψε στη χώρα μας ως σεφ αρκετά χρόνια σε πολύ γνωστό εστιατόριο και αγαπάει την Ελλάδα «σαν δεύτερη πατρίδα του», όπως λέει. Η οικονομική κρίση τον ανάγκασε τον προηγούμενο Μάιο να φύγει μαζί με τη γυναίκα του Betty για την…
Αλάσκα. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στην πόλη Valdez, όπου ο Alfredo δούλεψε για λίγο ως σεφ και στη συνέχεια βρέθηκαν στο Anchorage, ψάχνοντας για μια καλύτερη δουλειά.
perierga.gr - Ελληνικό εστιατόριο άνοιξε στην... Αλάσκα!
Τα πράγματα, όμως, δεν πήγαν όπως τα περίμεναν και ενώ ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα η πρόσκληση ενός φίλου να τον επισκεφθούν στο Kodiak έμελλε να αλλάξει τη ζωη τους. Εκεί βρήκαν αυτό που ήθελαν και κάπως έτσι γεννήθηκε το ελληνικό εστιατόριο «Sparrows». Λάτρης των ελληνικών πιάτων και γνώστης των μεσογειακών υλικών, ο Alfredo αποφάσισε να εντάξει στην κουζίνα διάφορα παραδοσιακά πιάτα της χώρας μας, με το γύρο και τη χωριάτικη σαλάτα να «πρωταγωνιστούν» στο μενού.
perierga.gr - Ελληνικό εστιατόριο άνοιξε στην... Αλάσκα!
Είναι πια τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου, τα οποία μαζί με τρία ακόμη που εναλλάσονται καθημερινά αποτελούν το βασικό μενού του καταστήματος. «Ο κόσμος μάς υποδέχτηκε πολύ φιλόξενα και όλοι πια θέλουν το μαγαζί να πετύχει. Ξέρουν ότι δίνουμε μεγάλη σημασία στις πρώτες ύλες, επιλέγοντας προϊόντα από την Ελλάδα. Φέτα, αρνί, ελιές, ελαιόλαδο…», λένε οι ιδιοκτήτες. Και μπορεί το εστιατόριο να λειτουργεί μόλις από το Σεπτέμβριο, όμως όπως όλα δείχνουν ήδη έχει καθιερωθεί στην τοπική κοινωνία της πόλης.
perierga.gr - Ελληνικό εστιατόριο άνοιξε στην... Αλάσκα!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου