Παράξενοι διεθνείς νόμοι που προκαλούν… εντύπωση!







Η κουλτούρα, οι συνήθειες και η νομοθεσία σε..
μια χώρα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα που έχετε συνηθίσει εσείς, ακόμη και παράλογα για τα δικά σας δεδομένα.


Όμως, αν θέλετε να περνάτε καλά και να ενσωματώνεστε στο περιβάλλον όπου βρίσκεστε, ενημερωθείτε και σεβαστείτε τους νόμους που ισχύουν σε κάθε χώρα.

Δείτε στη συνέχεια μερικούς από τους πιο περίεργους για τις ελληνικές αντιλήψεις νόμους, που μπορεί να φαίνονται ακόμη και αστείοι! Το ριψοκινδυνεύετε όμως;


1. Οι συσκευές εισπνοής vicks απαγορεύονται στην Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, τα αντιαλλεργικά φάρμακα που περιέχουν την ουσία ψευδοεφεδρίνη, όπως το εισπνεόμενο Vicks και το Sudafed, έχουν απαγορευτεί αυστηρά από το νόμο. Τα φάρμακα που περιέχουν κωδεΐνη επίσης απαγορεύονται στην Ιαπωνία και δεν θα πρέπει να τα έχετε μαζί σας όσο βρίσκεστε στη χώρα.


2. Μην τρώτε στα σκαλιά της εκκλησίας στην Ιταλία

Να είστε προσεκτικοί όταν καταναλώνετε ένα πρόχειρο γεύμα ή ένα δροσιστικό ποτό στην Ιταλία. Είναι «προσβλητικό» στη Φλωρεντία να τρώτε ή να πίνετε, ενώ κάθεστε στα σκαλιά της εκκλησίας ή στο προαύλιο. Ο ίδιος νόμος ισχύει και για φαγητό κοντά σε δημόσια κτίρια. Καλύτερα λοιπόν να τρώτε αλλού αν θέλετε να αποφύγετε το πρόστιμο.


3. Φοράτε πάντα τα ρούχα σας στα νησιά Φίτζι

Τα νησιά Φίτζι στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι ένας όμορφος, τροπικός παράδεισος όπου η ηλιοθεραπεία και το κολύμπι είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Καλό όμως είναι να μην κυκλοφορείτε εκτός παραλίας χωρίς να φοράτε την μπλούζα ή τα σορτς σας. Ο δημόσιος γυμνισμός και το κολύμπι τόπλες είναι παράνομα εδώ. Και σίγουρα δεν θέλετε να τιμωρηθείτε στις διακοπές σας.


4. Μην ταΐζετε τα περιστέρια στο Σαν Φρανσίσκο


Είναι παράνομο να ταΐζει κανείς τα περιστέρια στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Η πόλη, που φημίζεται για τη γέφυρα Golden Gate, θεωρεί πως τα συγκεκριμένα πουλιά είναι υπεύθυνα για τη διάδοση ασθενειών και για τη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Αν λοιπόν σας πιάσουν να ταΐζετε περιστέρια μπορεί να σας τιμωρήσουν με ένα αρκετά υψηλό πρόστιμο. Οι πολίτες ενθαρρύνονται επίσης να αναφέρουν άτομα που ταΐζουν περιστέρια στα αστυνομικά τμήματα της πόλης.


5. Μην κουβαλάτε μαζί σας τη Βίβλο στις Μαλδίβες

Στις Μαλδίβες, η δημόσια προβολή οποιασδήποτε θρησκείας εκτός από το Ισλάμ απαγορεύεται και είναι προσβολή και αδίκημα να φέρνει κανείς τη Βίβλο στη χώρα. Για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα αναστατώσετε τους ντόπιους και δεν θα παρανομήσετε, καλύτερα να μην κουβαλάτε τη Βίβλο μαζί σας κατά το ταξίδι σας εκεί.


6. Προσοχή όταν φωτογραφίζετε στο Καζακστάν

Θέλετε να απαθανατίσετε ένα τελευταίο στιγμιότυπο της οικογένειάς σας στο αεροδρόμιο, πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο; Στο Καζακστάν, αυτό απαγορεύεται. Η φωτογράφιση μέσα και γύρω από τα αεροδρόμια είναι παράνομη και η λήψη φωτογραφιών στρατιωτικών και δημοσίων κτηρίων είναι παρακινδυνευμένη.


7. Έχετε μαζί σας μετρητή αλκοόλ όταν οδηγείτε στη Γαλλία


Στη Γαλλία, οι οδηγοί υποχρεούνται εκ του νόμου να φέρουν ένα φορητό μετρητή για το αλκοόλ στο όχημά τους. Αν πιαστούν χωρίς αυτό το gadget, θα πρέπει να πληρώσουν το σχετικό πρόστιμο. Αυτός ο νόμος ισχύει φυσικά και για τους τουρίστες που οδηγούν.


8. Όχι αγκαλιές και φιλιά δημόσια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Προσοχή στις δημόσιες επιδείξεις αγάπης, στα φιλιά και τις αγκαλιές όσο βρίσκεστε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έχουν σημειωθεί περιστατικά τουριστών που έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί, επειδή είχαν παρόμοιες δημόσιες περιπτύξεις. Κρατήστε όλες τις ερωτικές στιγμές σας και τις εκδηλώσεις αγάπης για ιδιωτικούς χώρους, πίσω από κλειστές πόρτες.


9. Καπνίζετε και μασάτε προσεκτικά στη Σιγκαπούρη

Οι νόμοι για το κάπνισμα είναι πιο αυστηροί στη Σιγκαπούρη απ’ ό,τι σε πολλές άλλες χώρες. Μην ανάβετε τσιγάρο σε δημόσιους χώρους, εστιατόρια, στο δρόμο και σε πάρκα αν δεν θέλετε να πληρώσετε πρόστιμο. Όμως, ούτε και όσοι μασάνε τσίχλα εξαιρούνται από τους αυστηρούς νόμους, καθώς στα τρένα Mass Rapid Transit (MRT) δεν επιτρέπεται να μασάνε οι επιβάτες δημοσίως.


10. Φορέστε μαγιό μόνο την παραλία της Βαρκελώνης

Μην περιπλανιέστε στους δρόμους της Βαρκελώνης, μακριά από τη θάλασσα, φορώντας απλά το μπικίνι σας. Σε αυτή την ισπανική πόλη είναι παράνομο να φοράτε το μαγιό σας σε δημόσιους δρόμους. Φορέστε κάτι από πάνω, αν σκοπεύετε να φύγετε από την παραλία, διαφορετικά μπορεί να και να σας ζητήσουν να πληρώσετε πρόστιμο.


11. Μην πληρώνετε με ψιλά στον Καναδά


Αν θέλετε να κάνετε ψώνια στον Καναδά, μην περιμένετε από τους ταμίες να αποδεχθούν ένα σωρό μικρής αξίας κέρματα ως μόνη μέθοδο πληρωμής. Σύμφωνα με το νόμο περί νομίσματος του Καναδά, τα καταστήματα μπορούν να αρνηθούν νόμιμα υπερβολικές ποσότητες κερμάτων. Για παράδειγμα, η πληρωμή σας μπορεί να απορριφθεί αν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από 25 νομίσματα του ενός σεντ για μία συναλλαγή.
Πηγή: clickatlife.gr

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου