10 παράξενα φαγητά… για τολμηρούς της γεύσης!





Πέρα από τα κλασικά πιάτα της διεθνής κουζίνας, λίγο πολύ γνωστά στους..
περισσοτέρους, υπάρχουν και ορισμένα που θα κάνουν το στομάχι σας το λιγότερο…
να σφιχτεί!

 Πριν, όμως, αισθανθείτε μια κάποια… αναγούλα, σκεφτείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι στον πλανήτη που απολαμβάνουν αυτά που θα δείτε στη συνέχεια, και με το παραπάνω.

Παράξενο ή όχι, η λίστα που ακολουθεί απευθύνεται αυστηρά στους τολμηρούς της γεύσης.

1. Αβγά μυρμηγκιών
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο στους… πολιτισμένους Δυτικούς, τα αβγά των μυρμηγκιών είναι ένα λαχταριστό όσο και ακριβό έδεσμα στην Ταϊλάνδη, το οποίο αποτελεί τη Νο1 λιχουδιά μικρών και μεγάλων! Πρόκειται για τα τεράστια σε μέγεθος αβγά που «παράγουν» τα μυρμήγκια-υφαντές (weaver ants), η γεύση των οποίων θυμίζει αρκετά τα καρύδια. Οι ντόπιοι τα προσθέτουν στον χοιρινό κιμά που βάζουν στο ρύζι για να του προσδώσουν πιο πικάντικη γεύση, ενώ στις χορτόσουπες το χειμώνα θεωρούνται «hot» συστατικό. Επιπλέον, αποτελούν άριστο dressing σε σαλάτες αλλά και λαχταριστό συνοδευτικό της μπίρας με tortilla chips.

2. Κράκερς σφήκας

Αν ανήκετε σε αυτούς που τους αρέσουν τα μπισκοτάκια, ξανασκεφτείτε το! Στην πόλη Omachi του Τόκιο οι σφήκες παγιδεύονται, αποξηραίνονται και ενοποιούνται με τη ζύμη για να αποτελέσουν ένα τραγανό μπισκοτάκι!

3. Κατσαρίδες τηγανητές
Στη φάρμα Gene Rurka του New Jersey, γνωστή για τις «τολμηρές» γευστικές δημιουργίες της, οι μεγάλες κατσαρίδες συλλέγονται και τηγανίζονται με κουρκούτι. Στη συνέχεια σερβίρονται με σάλτσα σόγιας.

4. Hakarl
Το hakarl είναι μια ισλανδική λιχουδιά παστού κρέατος από γροιλανδικό καρχαρία, ο οποίος είναι δηλητηριώδης, όσο είναι εν ζωή, λόγω των πολύ υψηλών επιπέδων ουρικού οξέος. Έτσι συλαμβάνεται και αφήνεται για 6-12 εβδομάδες να… σαπίσει και μετά να αποξηρανθεί για μήνες! Είναι έτοιμος προς κατανάλωση όταν ένα συγκεκριμένο σκουλήκι αναπτυχθεί στο κρέας του. Για την κατάποση, συστήνεται ένα τοπικό ποτό ή ένα ποτήρι νερό.

5. Surströmming
Το Surströmming είναι μια κονσερβοποιημένη σουηδική ρέγγα που… ευωδιάζει! Συνιστάται η κονσέρβα να ανοίγεται σε ανοιχτούς χώρους, προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων. Όσο για τη γεύση; Μάλλον είναι περιττή, αφού η μυρωδιά κυριαρχεί.

6. Αρουραίοι
Το είδος του αρουραίου Nutria, που κατάγεται από τη Νότια Αμερική, αποτελεί μια υγιεινή πρόταση, εναλλακτική του κοτόπουλου και το κρέας του χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές, από ψητό στα κάρβουνα μέχρι κοκκινιστό με πατατούλες!

7. Μυαλά σκίουρου
Οι σκίουροι αποτελούν δημοφιλές έδεσμα στις ΗΠΑ και υπάρχουν πολλές συνταγές με πιο δημοφιλείς αυτές που αφορούν στο… μυαλό του! Το burgoo, για παράδειγμα, είναι μια λαχταριστή σούπα με μυαλά σκίουρου, ενώ εναλλακτικά ορισμένοι προτιμούν τα τηγανητά.

8. Νυχτερίδα βραστή
Στην Ταϊλάνδη οι ντόπιοι παρασκευάζουν μια σούπα λαχανικών με… νυχτερίδα. Οι πιο τολμηροί τη σερβίρουν ολόκληρη στο πιάτο, ενώ οι περισσότεροι πολτοποιούν το κρέας της και το προσθέτουν στο ζωμό.

9. Μύτη αμερικανικού ελαφιού σε ζελέ
Οι σεφ αφαιρούν τη βολβώδη απόφυση από το ελάφι, την κομματιάζουν και τη βράζουν μέχρι να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα όλο το τριχωτό της. Προσθέτουν κρεμμύδια, σκόρδο και άλλα καρυκεύματα και σερβίρουν σε μορφή ζελέ.

10. Ψάρι… ζωντανό νεκρό!

Εξαιρετική κινεζική λιχουδιά που περιλαμβάνει ένα ψάρι κατά το ήμισυ ζωντανό να σερβίρεται στο πιάτο, συνοδεία κόκκινης σάλτσας και κρεμμυδιών! Το ψάρι από την κοιλιά και κάτω είναι καλοψημένο και τραγανό, ενώ το κεφάλι του συνεχίζει να κάνει… δραματικές κινήσεις επιβίωσης! Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου