Ο άγνωστος εχθρός, ο.. πρώην της!



Τι πραγματικά συμβαίνει όταν εκείνη.. 

κρατάει επαφή μαζί του; Γιατί αυτός ο καραγκιόζης επιμένει να τηλεφωνεί; Και γιατί εκείνη δεν του κόβει τα θάρρητα από τη ρίζα; Μην παιδεύεις άδικα το μυαλό σου. Μια γυναίκα σου εξηγεί.


Εκνευρίζεσαι κάθε φορά που τον αναφέρει σε συζήτηση. Θες να χαστουκίσεις τις φίλες της κάθε φορά που εκείνες τον αναφέρουν σε συζήτηση. Και φυσικά βράζεις και σκέφτεσαι σοβαρά την περίπτωση να την χωρίσεις κάθε φορά που μιλάει στο τηλέφωνο μαζί του ή βγαίνουν για καφέ (μπράβο σου πάντως που την αφήνεις. Και δεν μου λες, έχει κρύο εκεί στη Σουηδία;). Η λέξη “πρώην” για εσένα συμπεριλαμβάνει οποιοδήποτε αρσενικό είχε συναισθηματική ή σεξουαλική σχέση μαζί της πριν από εσένα (μετά από εσένα το χάος), αλλά αυτό που συχνά σου διαφεύγει είναι πως, όπως οι δικές σου πρώην δεν είναι όλες ίδιες, έτσι διαφοροποιούνται σημαντικά και οι δικοί της, ανάλογα με τη φύση της σχέσης και τον τρόπο που αυτή έληξε. Ρίξε τα μούτρα μου, ρώτησέ τη καμία λεπτομέρεια παραπάνω και ίσως έτσι καταλάβεις πόσο ακίνδυνο (ή όχι και τόσο ακίνδυνο) είναι το παρελθόν της.

Πρώην #1
Ο πρώτος της έρωτας
Αυτός ο έρωτας έληξε άδοξα ένα μεσημέρι στο προαύλιο του σχολείου πίνοντας Milko. Ή στο μπαρ δίπλα στη σχολή πίνοντας Mule. Δεν έχει σημασία. Το ότι τον χώρισε για να τα φτιάξει με τον Πανούλη που είχε καλύτερο ποδήλατο ή με τον Θανάση που ήταν πρόεδρος της ΚΝΕ είναι μια ανάμνηση που αμυδρά θα θυμούνται και οι δύο, όπως και το πρώτο τους φιλί ή την πρώτη τους σεξουαλική επαφή. Πλέον, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν - άσε που οι  μαμάδες τους παίζουν κάθε Σάββατο μπιρίμπα. Εσύ βέβαια, που έχεις δει τόσες ταινίες για έρωτες που δεν ευδοκίμησαν σε μικρή ηλικία, μα ήταν γραφτό τους να ανθίσουν αργότερα στη ζωή, ταράζεσαι που φωτίζεται τόσο πολύ το πρόσωπό της όποτε τον αναφέρει, οι πιθανότητες όμως να συμβαίνει κάτι σκοτεινό και υγρό πίσω από αυτό είναι απειροελάχιστες. Αν γίνει η στραβή και αποδειχθεί πως είχες δίκιο να ανησυχείς α) παίξε ένα λόττο και β) στείλε μας ένα email για να το προσθέσουμε στη βάση μας με τα στατιστικά στοιχεία κέρατου.
Πως θα τον αναγνωρίσεις: Είναι διακριτικά παρών σε κάθε άλμπουμ της, σε όλες τις φάσεις της ζωής της. 
Βαθμός Επικινδυνότητας: 1/5

Πρώην #2
Το καλό παιδί
Μπορεί να μην είναι τόσο απολιθωμένος όσο ο προηγούμενος, για την ακρίβεια μπορεί να είναι ο αμέσως πριν από σένα. Ένα εντάξει παλικάρι, ένα καλό παιδί, που εκείνη τον παράτησε αλλά, καθώς είναι όντως καλό παιδί, δεν της κράτησε κακία. Με αυτόν κρατάνε επαφή γιατί ξεπέρασαν το γκομενικό στάδιο (η δικιά σου πολύ νωρίτερα από αυτόν) και πέρασαν στο αμιγώς φιλικό, αυτό που τα κλισέ θέλουν να μην υπάρχει μεταξύ άντρα και γυναίκας. Αηδίες, μια χαρά φιλία μπορεί να υπάρχει μεταξύ τους, ειδικά αν βρίσκεται και εκείνος σε σχέση αυτή την εποχή. Κανένας λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει. Βέβαια, αν εκείνος κάποια στιγμή χωρίσει και εσύ την καταπιέζεις/ στεναχωρείς/ παραμελείς, μπορεί και να συντρέξει. Καλό παιδί είπαμε ότι είναι, όχι χάπατο.
Πως θα τον αναγνωρίσεις: Τον αποκαλεί Κωστάκη/ Μανωλάκη/ Θανασάκη.
Βαθμός επικινδυνότητας: 2/5

Πρώην #3
Ο κακήν κακώς παρατημένος
Δεν είναι καλό παιδί, δεν θέλει να μείνουνε φίλοι, για την ακρίβεια αυτός ο τύπος ονειρεύεται τη στιγμή που θα την ρίξει ξανά στο κρεβάτι του, ρίχνοντας της και ένα αναδρομικό χέρι ξύλο για το τότε φτύσιμο. Γιατί όμως εκείνη να θέλει να κρατάει επαφή μαζί του, ενώ ξέρει τις πονηρές προθέσεις του; Για δύο λόγους. Αφενός γιατί αισθάνεται τύψεις και δεν της πάει καρδιά να τον πληγώσει για δεύτερη φορά λέγοντάς του να μην την ξαναπάρει ποτέ τηλέφωνο. Αφετέρου γιατί κολακεύεται και κάθε φορά που βλέπει εισερχόμενη από εκείνον σκέφτεται κάτι υπεροπτικό και ηλίθιο, όπως “θεέ μου, του έχω μείνει αξέχαστη”. Με αυτή της την ανταπόκριση, εκείνος ελπίζει πως θα την ξανακερδίσει, εκείνη φουσκώνει με αυτοπεποίθηση. Win win κατάσταση δηλαδή για τα παιδιά. Τι θες και ανακατεύεσαι; Φρόντισε εσύ να της παρέχεις όλα εκείνα που πρέπει να της παρέχεις ως σύντροφος και κοιμήσου ήσυχος πως δεν θα ψάξει να τα βρει σε κανέναν προηγούμενο ή επόμενο.
Πως θα τον αναγνωρίσεις: Μιλάει για εκείνον αυτάρεσκα, σαν να μην τα είχανε ποτέ, σαν να πρόκειται για φανατικό θαυμαστή.
Βαθμός επικινδυνότητας: 3/5

Πρώην #4
Αυτός που την χώρισε αλλά τον ξεπέρασε
Μια αποφράδα νύχτα εκείνος αποφάσισε να τη χωρίσει, ενώ εκείνη το ίδιο πρωί χάζευε στα μαγαζιά τι δώρο να του πάρει για τα γενέθλιά του. Την διέλυσε, πέρασε ένα μήνα κλεισμένη στο σπίτι αγκαλιά με Softex και κουβάδες παγωτά, άκουσε 30 φορές τo cd της Adele, οι φίλες της τον μίσησαν. Και τον ξεπέρασε. Πλέον είναι καλά και ευτυχισμένη μαζί σου. Σίγουρη πια για τον εαυτό της και πολιτισμένη ούσα, δεν έχει πρόβλημα να μιλάνε που και που, να ανταλλάσσουν τα νέα τους, να λένε ένα χρόνια πολλά, αδελφέ, τζάμπα είναι. Και αν αυτός θέλει κάτι παραπάνω από εκείνη, αυτό την αφήνει παγερά αδιάφορη. Είχε την ευκαιρία του και την πέταξε.
Πως θα τον αναγνωρίσεις: Σου έχει ήδη πει την ιστορία τους, σου έχει εξομολογηθεί πόσο πόνεσε τότε και κάθε φορά που μιλάει μαζί του δεν έχει πρόβλημα να το μάθεις.
Βαθμός επικινδυνότητας: 1/5

Πρώην #5
Αυτός που την χώρισε αλλά της έμεινε απωθημένο
Μια αποφράδα νύχτα εκείνος αποφάσισε να τη χωρίσει, ενώ εκείνη το ίδιο πρωί χάζευε στο internet νυφικά. Την διέλυσε, πέρασε τρεις μήνες κλεισμένη στο σπίτι αγκαλιά με Softex και κουβάδες αλκοόλ, άκουσε 30 φορές το cd του Πλούταρχου, οι φίλες της την μίσησαν. Και προσποιήθηκε πως τον ξεπέρασε. Εδώ έχουμε έναν θανατηφόρο κοκτέιλ πληγωμένου εγωισμού, γυναικείας ματαιοδοξίας και απόρριψης από έναν άντρα που δεν θα καταφέρει να αφήσει πίσω της ποτέ. Πάντα θα θέλει να του μιλάει, για να του τρίβει στα μούτρα πόσο καλά και ευτυχισμένη είναι μαζί σου. Πάντα θα θέλει να τον συναντάει, αφού πρώτα φορέσει τα πιο σέξι ρούχα της και χτενίσει τα μαλλιά της όπως του άρεσαν εκείνου. Πάντα θα ελπίζει μέσα της πως αυτός θα γυρίσει γονυπετής ζητώντας της συγνώμη, για να του απαντήσει το δραματικό “τώρα είναι αργά”, που τόσες φορές έχει προβάρει στον καθρέφτη. Το οποίο μπορεί και να μην προλάβει να του το πει, γιατί θα είναι πολύ απασχολημένη να ξεκουμπώνει το παντελόνι του. Μήπως να την κάνεις σιγά σιγά;
Πως θα τον αναγνωρίσεις: Δεν σου μιλάει ποτέ για εκείνον, την ιστορία του χωρισμού τους την έχεις εκμαιεύσει από τις φίλες της, κάθε φορά που μιλάει μαζί του ή τον συναντάει το κάνει στα κρυφά και όσες φορές την έχεις πιάσει, λέει πως δεν στο είπε “για να μη ζηλέψεις”.
Βαθμός επικινδυνότητας: 3.098.236/5
Πηγή: oneman.gr

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου