Τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές σπιτιού χωρίζουν





Οι γυναίκες θα πρέπει να ξανασκεφτείτε πριν ζητήσετε από τον σύζυγο σας να βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού .


Γιατί;

Σύμφωνα με μία πρόσφατη νορβηγική μελέτη, το ποσοστό διαζυγίων μεταξύ των ζευγαριών που μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού είναι περίπου....

50% υψηλότερο από ό,τι εκείνων, στα οποία η γυναίκα έχει αναλάβει να κάνει τις δουλειές του σπιτιού.

Ωστόσο οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι, το αυξημένο αυτό ποσοστό έχει περισσότερο να κάνει με τις «σύγχρονες» αξίες και συμπεριφορές.





«Στις σύγχρονες σχέσεις, όπου πολύ συχνά οι δουλειές του σπιτιού μοιράζονται, οι γυναίκες έχουν επίσης ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και μία καλά αμειβόμενη εργασία – γεγονός που τις καθιστά λιγότερο εξαρτημένες οικονομικά από τον σύζυγό τους. Μπορούν, λοιπόν, να τα βγάλουν πέρα πολύ πιο εύκολα αν πάρουν διαζύγιο», εξήγησε ο Τόμας Χάνσεν, συν-συγγραφέας της μελέτης, η οποία έχει τίτλο «Ισότητα στο Σπίτι».



Από την άλλη, τα ζευγάρια που δεν μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού και έχουν σαφώς καθορισμένες αρμοδιότητες μεταξύ τους, έχουν χαμηλότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο, καθώς δεν μπλέκει ο ένας στα πόδια του άλλου.



«Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν λιγότερες διαμάχες, αφού εύκολα μπορεί το ζευγάρι να λογομαχήσει αν και οι δύο μοιράζονται τους ίδιους ρόλους», προσέθεσε ο Χάνσεν.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου