Τα 10 ωραιότερα cafés στον κόσμο!





Από το τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια μέχρι τη Βιέννη, την Πράγα και τη Βουδαπέστη, δείτε τα 10 πιο..

εντυπωσιακά cafés!

1. «AIA Coffee & Restaurant», Πόρτο, Πορτογαλία
Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στεγάζει ένα από τα πλέον δημοφιλή cafes στο Πόρτο, όπου η διακόσμηση κλέβει την παράσταση: vintage έπιπλα και διάφορες κορνίζες στους τοίχους, χειροποίητα λευκά είδη και προσεγμένα σερβίτσια μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή.

2. «D’espresso», Νέα Υόρκη
Εντυπωσιακό design που δημιουργεί την ψευδαίσθηση… ανάποδης βιβλιοθήκης. Το μυστικό βρίσκεται στην επιλογή της ταπετσαρίας αλλά και στην «έξυπνη» τοποθέτησή της, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η μεγάλη επιτυχία του συγκεκριμένου cafe, πέρα από τον ονομαστό εσπρέσο που σερβίρει.

3. «Le Procope», Παρίσι
Είναι ένα από τα πλέον διάσημα cafes στην Ευρώπη, που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1686, ενώ διάσημοι πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και επιστήμονες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πελατών του εδώ και αιώνες. Στα must του καταστήματος είναι τα σπάνια έργα τέχνης σε τοίχους και βιτρίνες που θυμίζουν περισσότερο γκαλερί παρά cafe.

4. «Coava Brew Bar», Πόρτλαντ, Όρεγκον
Όταν ένα παλιό γκαράζ μεταμορφώνεται σε cafe, δεν μπορεί παρά να κινήσει το ενδιαφέρον των πελατών του. Οι ιδιοκτήτες του διατήρησαν το βιομηχανικό design στο εσωτερικό, αφήνοντας, μάλιστα, μηχανές και εργαλεία σε εμφανή σημεία, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό σύνολο.

5. «Cafe New York», Βουδαπέστη
Τόπος συνάντησης καλλιτεχνών του 2ού αιώνα, το cafe στο κέντρο της πόλης αποτελεί έναν ζωντανό «θρύλο» για τους κατοίκους τους πόλης, και όχι μόνο. Η πρόσφατη ανακαίνισή του από τον σχεδιαστή Adam Tihany διατήρησε όλα τα στοιχεία του παρελθόντος, δίνοντας έμφαση στις χειροποίητες διακοσμήσεις στους τοίχους και τις οροφές αλλά και στα συλλεκτικά φωτιστικά οροφής.

6. «Antico Caffè Greco», Ρώμη
Σε έναν από τους πλέον ιστορικούς δρόμους της Ρώμης, στο κέντρο της πόλης, ένα μικρό αρχοντικό του 18ου αιώνα συγκεντρώνει καθημερινά ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους απολαμβάνοντας έναν αρωματικό latte (φημισμένος καφές του καταστήματος), κάνοντας παράλληλα ένα μοναδικό μάθημα ιστορίας της τέχνης!

7. «LAMILL Coffee Boutique», Καλιφόρνια
«Ειρωνικό, περίπλοκο, ρετρό αλλά και σύγχρονο» χαρακτηρίζουν το cafe «Lamill» οι ιδιοκτήτες του, που έδωσαν έμφαση στο μοντέρνο design, προσθέτοντας vintage πινελιές, όπως, για παράδειγμα, η χειροποίητη ταπετσαρία στους τοίχους, εξ ολολήρου ζωγραφισμένη στο χέρι. Το αποτέλεσμα είναι μια «διασκεδαστική» μείξη που ολοκληρώνεται με έντονα χρώματα στους τοίχους και ιδιαίτερους καναπέδες.

8. «Cafe Central», Βιέννη
Πέρα από τα παλάτια και τα ανάκτορα της Βιέννης, τα ιστορικά καφέ είναι τα πραγματικά αξιοθέατα της πόλης. Τα περίφημα βιεννέζικα καφέ είναι πηγή έμπνευσης για πολλές καφετέριες σε όλο τον κόσμο, και το «Café Central» είναι η πιο όμορφη και εμπνευσμένη απ’ όλες. Στεγάζεται σε ένα παλάτι του 19ου αιώνα, που διατηρεί αναλλοίωτη την αίγλη του παρελθόντος, προσφέροντας στους επισκέπτες «φιλοξενία» άλλης εποχής!

9. Caffè Giubbe Rosse, Φλωρεντία
Στέκι ακαδημαϊκών, λόγιων και διανοουμένων, το «Caffè Giubbe Rosse» βρίσκεται στην πλατεία Piazza della Repubblica και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία του ιταλικού πολιτισμού ως εργαστήριο ιδεών, έργων και παθών, ενώ υπήρξε ο τόπος από όπου ξεκίνησαν διάφορα κινήματα στη χώρα. Στο χώρο θα βρείτε παλιές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ φωτογραφίες διασήμων κοσμούν τους τοίχους.

10. «Cafe Imperial», Πράγα
Η ακμάζουσα «κοινωνία του καφέ» της Πράγας οδήγησε από τα τέλη του 19ου αιώνα στη δημιουργια πολλών cafes στην πόλη, τα περισσότερα από τα οποία καταστράφηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα από τα λίγα που διασώθηκαν είναι και το διάσημο «Café Imperial», ένα «στολίδι» Art Deco στο κέντρο της πόλης. πλέον εντυπωσιακά έφερε πίσω στη ζωή. Περίτεχνα ψηφιδωτά και διακοσμήσεις σε κολόνες και οροφές δημιουργούν ένα από τα ωραιότερα σκηνικά για να απολαύσει ο επισκέπτης πρωινό ή απογευματινό καφέ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου