10 συμβουλές ομορφιάς που θα σας εκπλήξουν



Τελικά ακόμα και για την καθημερινή ρουτίνα 
που ακολουθείτε..
για την περιποίησή σας θα πρέπει να σκέφτεστε κάτι διαφορετικό από τα τετριμμένα για να δείτε ότι μερικοί από τους πιο περίεργους μύθους ομορφιάς είναι στην πραγματικότητα αλήθεια.

Αφρόλουτρο με γάλα και μέλι

Η λακτόζη που βρίσκεται στο γάλα είναι ένα φυσικό συστατικό που μαλακώνει το δέρμα. Αν σας πέφτει πολύ να γεμίσετε μια ολόκληρη μπανιέρα με γάλα και μέλι, γεμίστε το νιπτήρα για να μουλιάσετε για λίγα λεπτά τα πόδια ή τα χέρια σας. Προσθέστε και μερικές κουταλίτσες μέλι και θα καταπολεμήσετε αμέσως τα βακτήρια.


Κόκκινο κρασί

Μπορεί να ζητωκραυγάσατε όταν μάθατε ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην υγεία σας, αλλά κάνει καλό και στο δέρμα σας. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει και οι πολυφενόλες μαλακώνουν το δέρμα απορροφούνται πολύ εύκολα. Όπως και με το αφρόλουτρο με το γάλα, γεμίστε τη μπανιέρα με κόκκινο κρασί ή το νιπτήρα σας και βάλτε μέσα να μουλιάσουν τα χέρια και τα πόδια σας.

Μποξεράκια

Οι κυρίες με σγουρά μαλλιά θα πρέπει να δανείζονται ένα καθαρό μποξεράκι από τον καλό τους για να στεγνώνουν τα μαλλιά τους μετά το λούσιμο, αφού οι ίνες από τις πετσέτες μπορεί να φριζάρει τα μαλλιά τους. Το βαμβακερό ύφασμα δεν φριζάρει τα μαλλιά και είναι η κατάλληλη επιλογή για όσες αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα.

Μαρούλι και σπανάκι

Καταπολεμήστε τις ρυτίδες και διατηρήστε τα μαλλιά και τα νύχια σας υγιή κάνοντας μια διατροφή με τρόφιμα πλούσια σε σιλικόνη, όπως είναι το λάχανο, το σπανάκι, το αγγούρι, οι ντομάτες και οι πιπεριές.

Σπόροι σέλινου

Οι σπόροι του σέλινου είναι ένα φυσικό διουρητικό που καταπολεμά το φούσκωμα. Ρίξτε σε ένα φλιτζάνι με βρασμένο νερό ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους σέλινου σε σκόνη, αφήστε το για δέκα με είκοσι λεπτά και μετά πιείτε το.

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός περιέχει αντιβακτηριδιακά συστατικά που βοηθούν να καταπολεμήσετε την άσχημη αναπνοή. Απλά μασήστε λίγο φρέσκο μαϊντανό και η αναπνοή σας θα είναι καθαρή και φρέσκια.

Μέλι

Για να φροντίσετε τα ξηρά και ξεφλουδισμένα χείλη το μέλι είναι η μόνη λύση. Απλώστε λίγο μέλι πάνω στα χείλη σας και αμέσως θα ενυδατωθούν και θα θεραπευτούν οποιεσδήποτε πληγές από το κρύο.

Σακουλάκια πράσινου τσαγιού

Αν πίνετε πράσινο τσάι μην πετάτε τα σακουλάκια, αφού είναι θαυματουργά για το πρήξιμο στα μάτια και για τους μαύρους κύκλους. Αφήστε τα σακουλάκια στο ψυγείο για 20 λεπτά και μετά βάλτε τα πάνω στα μάτια σας. Το κρύο θα σας ανακουφίσει και η καφεΐνη θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος κάτω από τα μάτια.

Καφεΐνη

Έρευνες απέδειξαν ότι αν πίνετε καφέ, παγωμένο τσάι ή σόδα λίγο πριν από την πρωινή σας γυμναστική, τότε αποκτάτε περισσότερη ενέργεια και αντοχή.

Λεμόνια

Ο χυμός λεμονιού σε συνδυασμό με το τσάι είναι μια πολύ καλή θεραπεία για τα μαλλιά. Το λεμόνι λειτουργεί ως στυπτικό, αλλά δεν αλλοιώνει το των μαλλιών και του κεφαλιού σας. Ανακατέψτε μισό μέρος λεμόνι και μισό μαύρο τσάι και απλώστε σε καθαρά μαλλιά για καλύτερο αποτέλεσμα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου