6 Τρόποι για να μειώσετε την επιθυμία σας για φαγητό



 

1.Μην παραλείπετε γεύματα.



Η παράλειψη γευμάτων σας δίνει την ενέργεια για έντονη επιθυμία για φαγητό. Τρώτε τακτικά γεύματα από σύνθετους υδατάνθρακες, αποφύγετε τους επεξεργασμένους όπως το άσπρο ψωμί και τα ζυμαρικά, προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης, πρωτεΐνες και μια μικρή ποσότητα υγιούς λίπους που θα κρατήσουν το σάκχαρο στο αίμα σας σταθερό., και σας το συναίσθημα ικανοποιημένοι.

Τα σνακ ανάμεσα στα γεύματα, όπως το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, βοηθούν στην καταπολέμηση της πείνας.

 2.Προσδιορίστε τι σας προκαλεί πείνα.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων για μια εβδομάδα, σημειώνοντας τις διαθέσεις σας, τι σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι πριν από το φαγητό και ποιες ώρες σκέφτεστε περισσότερο το φαγητό. Μόλις εντοπίστηκαν τα πράγματα που σας οδηγούν στο ψυγείο, γι’ αυτό αντιδράστε παραγωγικά αντί να τρώτε ένα κιλό παγωτό.

 3.Περιμένετε λίγη ώρα.

 Συνήθως νομίζουμε ότι δεν έχουμε χορτάσει και συνεχίζουμε να τρώμε. Περιμένετε 20 λεπτά πριν βάλετε και δεύτερη μερίδα στο πιάτο σας. Αν μπορέσετε να αντισταθείτε στον πειρασμό μιας πάστας σοκολάτα για λίγο, η επιθυμία πιθανότατα θα εξασθενίσει.

 4.Πιείτε κάτι.

Το κέντρο ελέγχου του εγκεφάλου σας ανιχνεύει τη δίψα καθώς και την πείνα. Πιείτε ένα ποτήρι νερό ή ζεστό πράσινο τσάι (αποφύγετε τον καφέ) και θα δείτε ότι η λαχτάρα για το φαγητό θα σας περάσει.

5.Μασήστε μια τσίχλα.

 Αν θέλετε να απασχολείτε συνεχώς το στόμα σας, μασήστε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Ερευνητές στην Αυστραλία μέτρησαν τα επίπεδα της κορτιζόλης στο σάλιο συμμετεχόντων σε μελέτη που διαπιστώθηκε ότι, κατά μέσο όρο, αυτοί που μασούσαν τσίχλα είχαν 16% λιγότερη ορμόνη του στρες από αυτούς που δε μασούσαν και ανταποκρίθηκαν καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις χωρίς να τρώνε ότι βρουν μπροστά τους.

 6.Ασχοληθείτε με κάτι άλλο.

 Γεμίστε τη μέρα σας με πολλές δραστηριότητες και όταν σας έρθει η επιθυμία για φαγητό, ασχοληθείτε με τον κήπο, το σπίτι, κάντε μία βόλτα ή ακούστε μουσική και αποφύγετε το μαγείρεμα και τα πολλά τρόφιμα στο ψυγείο.
ΠΗΓΗ: e-blogaki

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου