ΕΡΕΥΝΑ: Πότε οι γυναίκες περνούν... και μόνες τους καλάΠότε οι γυναίκες προτιμούν την αυτοϊκανοποίηση από το σεξ με έναν ερωτικό σύντροφο και γιατί;

Την απάντηση δίνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, μετά από σχετική έρευνα που διενήργησαν.
Όπως συμπέραναν οι ειδικοί, οι γυναίκες που προτιμούν τον αυνανισμό από το σεξ έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους.
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες μελέτησαν την ερωτική συμπεριφορά 109 ανδρών και 91 γυναικών και ανέλυσαν τις απαντήσεις που έδωσαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο.
Τους έβαλαν στη συνέχεια να κάνουν εξέταση αίματος και τους πήραν δείγματα σάλιου.
Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, στους άνδρες η τεστοστερόνη δεν διαδραματίζει κανένα ρόλο για το πόσο συχνά σκέφτονται και θέλουν να κάνουν σεξ ή να αυνανιστούν.
Όσο υψηλότερα όμως για τις γυναίκες ήταν τα επίπεδα της τεστοστερόνης, τόσο λιγότερο ήθελαν να κάνουν σεξ. Οι γυναίκες δηλαδή προτιμούσαν την αυτοικανοποίηση σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό. Οι γυναίκες με χαμηλότερα επίπεδα, σκέπτονταν το σεξ πιο πολύ.
Το εύρημα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει παλαιότερες μελέτες, που είχαν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν μακροχρόνιες, σεξουαλικά ενεργές σχέσεις, κατά κανόνα έχουν μειωμένη τεστοστερόνη.

Sociable

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου