6 "κρίσιμες" απορίες για τα προφυλακτικά!


Να προτιμήσω τα λεπτά προφυλακτικά; Πώς να επιλέξω προφυλακτικό; Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να σπάσει; Μπορεί να έχω αλλεργία στο προφυλακτικό; Ενημερωθείτε σωστά και προφυλαχθείτε
Πώς να το επιλέξω;
Εκτό από τη μάρκα, αλλά και το είδος που σας ταιριάζει πρέπει να προσέξετε το προφυλακτικά να πληροί κάποιους κανόνες ασφάλειας. Αναζητήστε στην συσκευασία την ένδειξη CE που σημαίνει πως το προϊόν ανταποκρίνεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ασφάλεια. Μην αγοράζετε προφυλακτικά που εκτίθενται στον ήλιο π.χ. στα περίπτερα.
Υπάρχει πιθανότητα να σπάσει;
Ναι, αν και σχετικά μικρή, το ενδεχόμενο αυτό αφορά μόλις το 2% . Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό μπορεί να συμβεί εξαιτίας λανθασμένης  χρήσης του και σπανιότερα λόγω ελαττωμάτων που αφορούν το υλικό κατασκευής του. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο βάλτε το προσέχοντας να μην του προκαλέσετε ζημιά π.χ. με τα νύχια. Μην το αποθηκεύετε σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος π.χ. στο αυτοκίνητο ή σε υψηλές θερμοκρασίες. Διαβάζετε την ημερομηνία λήξεως και αποφύγετε να χρησιμοποιείτε λιπαντικά παρά μόνο με βάση το νερό.
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το φορέσω;
Για να το φορέσετε σωστά ξετυλίξτε το από την κατάλληλη πλευρά και κρατήστε την κορυφή του, ώστε να αφαιρεθεί ο αέρας και να αποφύγετε πιθανό σπάσιμο του προφυλακτικού. Ανοίξτε το με τα χέρια και όχι με το στόμα γιατι πιθανόν να του προκαλέσετε κάποια ζημιά που δε θα καταλάβετε.
Μπορεί να είμαι αλλεργικός στο προφυλακτικό;
Πράγματι υπάρχει ένα μικρό  ποσοστό ανθρώπων που έχει αλλεργία στο λάτεξ, από το οποίο φτιάχνονται τα προφυλακτικά. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικά από κάποια άλλη ουσία όπως είναι η σιλικόνη ή το βινύλιο.
Είναι ασφαλή τα χρωματιστά ή με γεύσεις;
Στην αγορά θα βρείτε διάφορα προφυλακτικά με γεύσεις, διαφορετικά χρώματα ή που φωσφορίζουν. Η απορία που γεννάται στους περισσότερους όμως είναι αν αυτά τα προφυλακτικά πληρούν τους προϋποθέσεις ασφαλείας. Η απάντηση είναι «ναι» καθώς όλες οι ουσίες που περιέχονται στα προφυλακτικά-θεωρητικά τουλάχιστον- είναι ελεγμένες εφόσον έχουν εγκριθεί να κυκλοφορούν. Ωστόσο θα πρέπει να προσέξετε στην περίπτωση που έχετε κάποια αλλεργία σε κάποια από αυτές τις ουσίες που περιέχουν.
Είναι λιγότερο ασφαλή τα λεπτά προφυλακτικά;
Όχι, λένε οι ειδικοί. Όλα τα προφυλακτικά τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφάλειας, προτού κυκλοφορήσουν στην αγορά. Τα λεπτά, αλλά και όλα τα προφυλακτικά επομένως έχουν ελεγχθεί σε πολλά και διαφορετικά στάδια της παραγωγής μέχρι να τοποθετηθούν στα ράφια, ως προς την αντοχή και την ελαστικότητά που διαθέτουν.Απολαύστε λοιπόν ελεύθερα τα οφέλη των λεπτών προφυλακτικών. 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου