Το τέλος του κόσμου… Aναβάλλεται!

Καλά νέα για τους θιασώτες της θεωρίας που τοποθετεί το τέλος του κόσμου την 21/12/2012, σύμφωνα με τα ημερολόγια των Μάγια. Νέα μελέτη του Ζεράρδο Αλντάνα, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, υποστηρίζει ότι οι αρχικές εκτιμήσεις στηρίχθηκαν σε λάθος στοιχεία και οδήγησαν σε εσφαλμένα. Τα κακά νέα είναι πως το τέλος του κόσμου ίσως ήρθε ήδη και δεν το πήρε κανείς μας χαμπάρι!

Ο καθηγητής στο έργο του, που καλύπτει ένα κεφάλαιο στο βιβλίο «Calendars and Years II: Astronomy and Time in the Ancient and Medieval World», των εκδόσεων Oxbook, θεωρεί ότι η αποκρυπτογράφηση των ημερολογίων των Μάγια, έχει πέσει έξω περίπου 50 με 100 χρόνια, χωρίς να μπορεί να αποσαφηνίσει αν πρέπει να τα προσθέσουμε ή να τα αφαιρέσουμε.

Σύμφωνα πάντα με όσα λέει ο Αλντάνα, το λάθος ξεκίνησε από τον Αμερικανό ανθρωπολόγο και γλωσσολόγο, Φλόιντ Λάνσμπερι, ο οποίος προσπάθησε να μεταφέρει στο Γρηγοριανό ημερολόγιο τα γεγονότα που αναφέρονταν σε αυτό των Μάγια, χρησιμοποιώντας τη σταθερά GMT.

Στη συνέχεια, άλλοι ερευνητές θεωρώντας σωστή τη μελέτη του Λάνσμπερι, προχώρησαν ακόμη περισσότερο και διαμόρφωσαν την άποψη που τοποθετεί το τέλος της ιστορίας το 2012.

Ο Αλντάνα πάντως, αρκέστηκε στο να αποδείξει –όπως λέει- τα λάθη των άλλων, αλλά δεν είναι σε θέση να δώσει και μια απάντηση για το πότε θα διαλυθεί ο μάταιος τούτος κόσμος…

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου