Δεν είναι βιασμός ... είναι σεξουαλική έκπληξη !




«Δεν είναι βιασμός, είναι σεξουαλική έκπληξη». Αυτός είναι ο τίτλος μιας ντουζίνας γκρουπ στο Facebook. Τα γκρουπ αυτά έχουν περισσότερα από 1.500 μέλη, αριθμός μικρός σε σύγκριση με τα εκατομμύρια των χρηστών στο Facebook. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν άνθρωποι που επιτίθενται στις σελίδες αυτές ως προσβλητικές και ως πρόσκληση της βίας.

Παρά την κατακραυγή όμως οι σελίδες παραμένουν και παρατηρήσεις του τύπου ‘’ο βιασμός δεν υπάρχει, είναι απλώς σεξουαλική έκπληξη» εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο Facebook. Η πιο ‘’δημοφιλής’’ ομάδα στο Facebook αυτής της φύσης έχει λίγο περισσότερα από 1.200 μέλη.

Αν και η σελίδα ισχυρίζεται ότι είναι «μόνο για πλάκα», τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.rainn.org, μία στις 6 γυναίκες και ένας στους 33 άνδρες θα υποστούν σεξουαλική επίθεση στη διάρκεια της ζωής τους. Το 2007 υπήρξαν 248.300 θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Ένας άνθρωπος πέφτει θύμα σεξουαλικής επίθεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε δύο λεπτά. Οι ομάδες στο Facebook που υποβαθμίζουν τη βαρύτητα της πράξης του βιασμού είναι ένα χαστούκι για κάθε θύμα.

Για το λόγο αυτό ειδικοί και μη επισημαίνουν την ανάγκη να εξαλειφθούν αυτές τις σελίδες.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου