Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ οι Gay στο στρατό!

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, το Πεντάγωνο θα αποδεχθεί αιτήσεις στρατολόγησης από ομοφυλόφιλους που δηλώνουν ανοιχτά τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Το υπ’ αριθμόν ένα ίδρυμα στις ΗΠΑ χαρακτηρίζεται για την αρνητική και κάποιες φορές εχθρική στάση του απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Τα τελευταία χρόνια ο νόμος που ισχύει για τους ομοφυλόφιλους στρατιωτικούς είναι: «δεν ρωτάμε, δεν μας λέτε».

Ο στρατός των ΗΠΑ, όμως, θα δεχθεί τελικά την στρατολόγηση ομοφυλοφίλων αν και γίνονται προσπάθειες να καθυστερήσει η άρση των απαγορεύσεων που ισχύουν για την θητεία τους.

Τουλάχιστον δύο μέλη του στρατού έχουν απολυθεί επειδή προτιμούν άτομα του ίδιου φύλου και μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου κινούνται νομικά για να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Την Τετάρτη δικαστής στην Καλιφόρνια αποφάνθηκε κατά του νόμου «δεν ρωτάμε δεν μας λέτε» και είπε «όχι» στην πρόταση της κυβέρνησης να καθυστερήσει την έκδοση της απόφασης της.

Έτσι, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι θα συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση και «πάγωσε» όποιες υποθέσεις αποπομπής στρατιωτών υπήρχαν.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου