Κάντε... Καυγά! - Κάνει καλό!

Αν ξεσπάει πού και πού κάνας καβγάς με τη φίλη σου, μην ανησυχείς. Οι ερευνητές που μελέτησαν ζευγάρια που μάλωναν ανακάλυψαν ότι... τα αρνητικά συναισθήματα μπορεί να είναι ωφέλιμα σε μια σχέση.

Η έρευνα στο πανεπιστήμιο Bayor έδειξε ότι τα «σκληρά» αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός και οι προσβολές, βοηθούσαν τα ζευγάρια να συζητήσουν τα θέματα για τα οποία διαφωνούσαν και τα οποία υπό διαφορετικές συνθήκες θα έμεναν άλυτα.

Τα ήπια αρνητικά συναισθήματα, όπως η ανησυχία, βοηθούσαν τα ζευγάρια να επιμείνουν στο να λύσουν τα θέματά τους . «Μην αφήνετε τις διαφωνίες σας να συσσωρεύονται» λέει ο συγγραφέας της έρευνας Keith Sanford, Ph.D.: «Χωρίς καβγάδες, το ζευγάρι είναι απίθανο να κάνει αλλαγές που μπορεί να ωφελήσουν τη σχέση του».

Συζητήστε το πρόβλημά σας όταν προκύπτει χρησιμοποιώντας εκφράσεις με το «εσύ» (σκληρά συναισθήματα) όταν προκαλείτε καβγά (εσύ μου τράβηξες το σεντόνι) κι εκφράσεις με το «εγώ» (ήπια συναισθήματα) όταν προσπαθείτε να λύσετε το θέμα ( δεν μπορώ να κοιμηθώ όταν κρυώνω).

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου