Ο πρώτος άνδρας που υποβλήθηκε με επιτυχία σε μεταμόσχευση πέους ζήτησε να αφαιρεθεί μετά την επέμβαση


Ο πρώτος άνδρας που υποβλήθηκε με επιτυχία σε μεταμόσχευση πέους ζήτησε να του αφαιρεθεί το όργανο δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση, λόγω των «σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων» που εμφάνισαν ο ίδιος και η σύζυγός του, ανακοίνωσε η χειρουργική ομάδα στην Κίνα.
Ο Δρ Ουέλι Χου και οι χειρουργοί του Γενικού Νοσοκομείου της Καντόνας στη νότια Κίνα πραγματοποίησαν την περίπλοκη, 15ωρη χειρουργική επέμβαση σε έναν 44χρονο Κινέζο, θύμα σοβαρού δυστυχήματος. Το μόσχευμα δώρισαν οι γονείς ενός 22χρονου που έμεινε εγκεφαλικά νεκρός.
Η επέμβαση ήταν επιτυχής, ωστόσο ο ασθενής και η σύζυγός του σύντομα άλλαξαν γνώμη, αναφέρουν οι γιατροί στην ηλεκτρονική έκδοση της επιθεώρησης European Urology.
«Το μεταμοσχευμένο πέος έπρεπε δυστυχώς να αφαιρεθεί λόγω των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στον λήπτη και στη σύζυγό του» αναφέρει ο Χου. Προσθέτει ότι «ήταν η πρώτη μεταμόσχευση πέους σε άνθρωπο που έχει αναφερθεί».
Δέκα ημέρες μετά τη μεταμόσχευση, η οποία είχε γίνει με την έγκριση της επιτροπής ιατρικής ηθικής του νοσοκομείου, ο ασθενής μπορούσε να ουρήσει φυσιολογικά και δεν υπήρχαν ενδείξεις απόρριψης του μοσχεύματος από τον οργανισμό του.
Σύμφωνα με τον Χου, η επέμβαση θα πρέπει να δοκιμαστεί ξανά σε ασθενείς που θα παραμείνουν για μεγαλύτερο διάστημα υπό ιατρική παρακολούθηση, ώστε να εκτιμηθεί αν μπορούν να αποκατασταθούν η σεξουαλική αίσθηση και λειτουργία του οργάνου.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου