92χρονη είναι έγκυος εδώ και 61 χρόνια !!!


Ακούγεται σαν απόσπασμα από την ταινία "Μπέτζαμιν Μπάτον" αλλά είναι πραγματικότητα! Γιατροί, καθώς εξέταζαν μια γυναίκα που παραπονιόταν για στομαχικό πόνο, έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν αντίκρισαν στα σπλάχνα της το αγέννητο μωρό που κυοφορεί για περισσότερο από μισό αιώνα!

Η Huang Yijun (στην φωτογραφία) από τη περιοχή Huangjiaotan της Νότιας Κίνας γνώριζε τι συμβαίνει. Το 1948 ο γυναικολόγος της ανακοίνωσε ότι δυστυχώς το έμβρυο που επρόκειτο να γεννήσει, πέθανε στη μήτρα. Της ζήτησε ένα ποσό, που δεν μπορούσε να διαθέσει η οικογένεια της, για να αφαιρέσει τα υπολείμματα. Δεν έκανε καμία επέμβαση και συνέχισε να ζει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας...




Σπάνιο ιατρικό φαινόμενο!

Ο Dr Liu Anbin σοκαρισμένος από το γεγονός δηλώνει: " Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου όταν ήταν ξεκάθαρο ότι στην κοιλιά της ασθενούς υπήρχε μια πέτρινη μάζα που στο παρελθόν υπήρξε ζωντανός οργανισμός!"

Ο διευθυντής μαιευτικής στο Qingshen όπου παραμένει η Yigun, λέει: "Συνήθως ένα νεκρό έμβρυο προκαλεί μια σειρά από ανεπανόρθωτες ζημιές. Κ όμως είναι υγιέστατη. Θα συνεδριάσουμε για να δούμε εάν θα πραγματοποιήσουμε εγχείρηση..."

"Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, που εμφανίζεται όταν υπάρχει αποτυχημένη κύηση και το πεθαμένο πλέον παιδί παραμένει εγκλωβισμένο στο σώμα της μητέρας. Ονομάζεται παιδί- πέτρα ή καλύτερα λιθο-παιδί (στη φωτογραφία)" προσθέτει στην έρευνα αυτή η Dr Natalie Burger, ενδοκρινολόγος και ειδική σε ζητήματα γονιμότητας στο Κέντρο γονιμοποίησης του Τέξας.

"Συνήθως αυτό εκδηλώνεται στις σάλπιγγες αλλά και σε ένα μικρό ποσοστό στην κοιλιακή χώρα, στο έντερο ή στις ωοθήκες . Ακόμα πιο σπάνια είναι πιθανό και στην αορτή. Ωστόσο εγκυμονεί μεγάλου κινδύνους η εμφάνιση του κυρίως για την επιβίωση της ίδιας της γυναίκας" τονίζει η Dr Burger.

"Η συντριπτική πλειοψηφία δεν παραμένει σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση τόσα πολλά χρόνια! Το έμβρυο που πεθαίνει πριν καν αναπτυχθεί απορροφάται από το σώμα που το φιλοξενεί. Δεν το αναγνωρίζει ως ξένο αντικείμενο. Οστεοποιείται. Παίρνει τη μορφή πέτρας και παραμένει σε σημεία όπου έχει το ρόλο φύλακα από διάφορες μολύνσεις".



290 περιπτώσεις σε όλον τον κόσμο.

Η σπάνια αυτή ασθένεια έχει εμπνεύσει τους σεναριογράφους σειρών όπως το "Νόμος και Τάξη" ή το "Nip/Tuck", οι οποίοι έχουν γράψει αντίστοιχους ρόλους όπου κάποιος ασθενής έχει στον οργανισμό του ένα "σώμα" που μετατρέπεται σε μια σκληρή μάζα.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε το 1996 στην εφημερίδα: "Royal Society of Medicine" μόλις 290 υποθέσεις έχουν καταγραφεί στα ιατρικά αρχεία. Η πρώτη εμφανίστηκε όταν μια Γαλλίδα, 68 ετών, αφού είχε πεθάνει , κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ήρθε στην επιφάνεια αυτή η παράξενη πληροφορία. Φιλοξενούσε στα σπλάχνα της για 28 ολόκληρα χρόνια ένα νεκρό παιδί.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Μα πως δεν το καταλαβαίνουν; "Ίσως να σημειωθούν συμπτώματα πρόωρης εγκυμοσύνης αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαφανίζονται. Οι γυναίκες υποθέτουν ότι πρόκειται για μια αποτυχημένη εγκυμοσύνη και απλά το ξεπερνούν" συμπληρώνει η Dr Berger.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου