Το αποκαλυπτικό πορτραίτο της Βρετανίδας συζύγου μου αξίας 12000 ευρώ



Ανάμεσα σε δεκάδες άλλες φωτογραφίες, οι κριτές ενός διαγωνισμού με έπαθλο 12.000 ευρώ επέλεξαν ως υποψήφια για βράβευση και αυτή της Βρετανίδας συζύγου ενός Έλληνα φωτογράφου. Πρόκειται για μια απλή καλοκαιρινή φωτογραφία διακοπών, με μία εξαίρεση. Η σύζυγος δεν φορά εσώρουχα.

Για να δείτε ολόκληρη τη φωτογραφία πατήστε παρακάτω.

Ωστόσο θα πρέπει να πούμε ότι είναι ιδιαίτερη και μπορεί κάποιος να τη θεωρήσει προσβλητική.



Η εφημερίδα Guardian έγραψε ότι η φωτογραφία του Παναγιώτη Λάμπρου με τίτλο "Το πορτραίτο της Βρετανίδας συζύγου μου" κινείται μεταξύ ηδονοβλεψίας και πορνογραφίας. Φυσικά κανείς δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σε αυτό το συνδυασμό, έτσι η σύζυγος του φωτογράφου, που εικονίζεται δίπλα σε ένα τραπέζι πάνω στο οποίο υπάρχει ένα άδειο τηγάνι με υπολείμματα φαγητού επελέγη ανάμεσα σε πολλές άλλες για τις 60 που θα εκτεθούν στον τελικό του διαγωνισμού Τaylor Wessing Ρhotographic Ρortrait Ρrize 2010 και φιλοξενούνται στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Λονδίνου.

Είναι πράγματι μία φωτογραφία ξεχωριστή, καθώς η ανέμελη σύζυγος, ελαφρά ντυμένη, δεν φορά εσώρουχα και ποζάρει με ανοικτά τα πόδια στο φακό, έξω από την πόρτα του εξοχικού τους στην Σχοινούσα.


Ο ίδιος πάντως, ανέφερε στον Guardian ότι η φωτογραφία δεν προοριζόταν για δημοσίευση. Τι τον έκανε να αλλάξει γνώμη, ίσως το μάθουμε... Είναι πάντως ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο με τον οποίο η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων θα επιλέξει να προβάλει το έργο του Παναγιώτη Λάμπρου.

Το έργο του Παναγιώτη Λάμπρου επελέγη ανώνυμα ανάμεσα σε 6.000 συμμετοχές από 2.401 επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν 9 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.






Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου