Η κάψουλα της σωτηρίας..

Η 420 κιλών κάψουλα είναι κατασκευασμένη από ατσάλι και το συνολικό της μήκος φτάνει τα τρία μέτρα. Πήρε το όνομά της συμβολικά από το πουλί της ελληνικής μυθολογίας, γιατί αναγεννάται από τις στάχτες του.

Οι συγγενείς των 33 μεταλλωρύχων είχαν τη δυνατότητα να μπούν στο εσωτερικό της κάψουλας και να διαπιστώσουν πως, αν κατά την μεταφορά των ανδρών, κάτι πάει στραβά και κολλήσει η κάψουλα στη σήραγγα, τότε ο μεταλλωρύχος θα έχει τη δυνατότητα να αποδεσμευτεί από το κάτω μέρος της και να καταλήξει ξανά στο καταφύγιο, σε βάθος 700 μέτρων.

Η κάψουλα είναι εξοπλισμένη με οξυγόνο αρκετό για ένα άτομο για μιάμιση ώρα αν και εκτιμάται ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί για την μεταφορά κάθε ατόμου δεν θα ξεπερνά τα...

15-20 λεπτά. Το μήκος του ωφέλιμου χώρου φτάνει τα περίπου 2 μέτρα και διαθέτει μικρόφωνο, για να είναι οι μεταλλωρύχοι σε επικοινωνία με τους διασώστες και τους συναδέλφους τους. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χιλής, οι προσπάθειες απεγκλωβισμού με τη χρήση της κάψουλας, αναμένεται ν'αρχίσουν- αν όλα πάνε καλά- ως τις αρχές Νοεμβρίου ή και νωρίτερα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου