Γιατί ο γάμος σκοτώνει το ... sex ;


Αναρωτιέστε τι είναι αυτό που κατέστρεψε την μέχρι πρότινος συναρπαστική σεξουαλική σας ζωή μετά το γάμο σας; Θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο γάμος. Ναι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το ίδιο το γεγονός ότι είναι παντρεμένο ένα ζευγάρι μπορεί να ‘’σκοτώσει’’ την ερωτική του ζωή.

Η έρευνα, που έγινε σε 3.000 παντρεμένα άτομα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν και αρχικά τα ζευγάρια μπορούν να περιμένουν ότι θα κάνουν σεξ περισσότερες από 4 φορές την εβδομάδα, μετά από 3 χρόνια έγγαμου βίου τα περισσότερα ζευγάρια θα πρέπει να νιώθουν τυχερά αν κάνουν σεξ μόλις 1 φορά κάθε 7 ημέρες.

Ένας στους 3 παντρεμένους παραδέχθηκε ότι πλέον δεν τρελαίνεται για τον/την σύντροφό του, όσο τον πρώτο καιρό, ενώ το 43 % ισχυρίστηκε ότι το αγαπημένο τους πρόσωπο με τη συμπεριφορά του τους έχει απομακρύνει. Προέκυψε επίσης ότι 6 στα 10 ζευγάρια πιστεύουν ότι ο γάμος έχει καταστρέψει τελείως τον ενθουσιασμό τους για σεξ. Σύμφωνα με το 50 % των παντρεμένων η σχέση τους με τον/ την σύζυγό τους είναι περισσότερο φιλική παρά ερωτική.

Δυστυχώς 8 στα 10 ζευγάρια αναγνώρισαν ότι έχουν φτάσει σε σεξουαλικό τέλμα, αφού κάνουν σεξ την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο και στις ίδιες στάσεις κάθε φορά που κοιμούνται μαζί. Στην πραγματικότητα το 79 % των ανθρώπων είναι πιο ευτυχισμένοι με έναν καλό ύπνο από ό, τι αν προσπαθήσουν να έχουν αυθόρμητο σεξ στη μέση της νύχτας.

Όπως διαπιστώθηκε 2 στα 3 ζευγάρια κατηγόρησαν τον έντονο τρόπο ζωής για την κακή σεξουαλική τους ζωή και το 80 % ισχυρίστηκαν ότι συχνά αισθάνονται πολύ κουρασμένοι για να μπουν καν στο κόπο για οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη στο τέλος της ημέρας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου