Σου αρεσει η δουλεια που κανεις καθε μερα;


Αυτή μπορεί να είναι η πιο βασική και πιο σημαντική ερώτηση που μπορείς να ρωτήσεις τον εαυτό σου για να αξιολογήσεις την γενική σου ευεξία. Παρόλα αυτά, μόνον 20% από όσους ερωτηθούν θα απαντήσουν «ναι».


Σε ένα τελείως θεμελιώδες επίπεδο, όλοι χρειαζόμαστε μια δουλειά καθημερινά και το ιδανικό θα ήταν κάθε πρωί που ξυπνούμε να ανυπομονούμε να πάμε στη δουλειά μας. Ο τρόπος με τον οποίο ξοδεύεις τις ώρες τις μέρας σου καθημερινά διαμορφώνει την ταυτότητα σου, είτε είσαι φοιτητής, γονιός, εθελοντής, συνταξιούχος, είτε έχεις μια συμβατική δουλειά.



Οι περισσότεροι συνήθως υποτιμούν την επίδραση της σταδιοδρομίας τους στην συνολική ευεξία τους. Όμως, αναμφισβήτητα παίζει τον πιο βασικό ρόλο, γιατί πολύ εύκολα μπορεί να επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής σου. Άτομα με ψηλά επίπεδα επαγγελματικής ευεξίας είναι περισσότερο από δύο φορές πιθανόν να ευημερούν γενικότερα στη ζωή τους. Αντίθετα όσοι δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να κάνουν κάτι που απολαμβάνουν, έχουν δραματικά μειωμένες πιθανότητες να έχουν έστω και ικανοποιητικά επίπεδα ευεξίας γενικότερα στη ζωή τους.....

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου