Γυναικεια παραπονα, ενα αντρικο προβλημα!


Οι γυναίκες έχουν μια τάση επιβεβαίωσης στα μάτια των ανδρών, που συχνά έχει να κάνει με διάφορες ανασφάλειες που καταλήγουν σε παράπονα, κλάματα, και μερικές φορές σε υστερίες.
Ο τρόπος αυτός επικοινωνίας των γυναικών προς τους άνδρες, σαν κάποιος αρχαίος κώδικας συνεχίζει να υφίσταται και να φέρνει τους άντρες σε αμηχανία. Μήπως όμως δεν λειτουργεί σωστά;

Εάν ρωτήσεις τους άνδρες τι δεν τους αρέσει στις γυναίκες, η απάντηση που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των απαντήσεών τους είναι πως οι γυναίκες παραπονιούνται συχνά. Οι άνδρες έχουν την τάση να μην παραπονιούνται, τουλάχιστον για μικροπράγματα. Έχουν διαπαιδαγωγηθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι σκληραγωγημένοι, υπομονετικοί, στωικοί, ατάραχοι, εγκρατείς... με λίγα λόγια να είναι άνδρες. Βασικά, έχουν διδαχθεί, πως δεν είναι ανδροπρεπές να παραπονιούνται. Συνεπώς, έχουν μικρή ανοχή σε κάθε είδος παράπονου και ειδικά στο κλαψούρισμα.


Είναι, όμως, και κάτι περισσότερο από αυτό. Μια άλλη αιτία που δεν είναι ανεκτικοί στα παράπονα, είναι πως έχουν την ανάγκη να διορθώνουν τις καταστάσεις, να επιλύουν προβλήματα. Εάν μια γυναίκα παραπονιέται, ο άντρας αισθάνεται πως υποχρεούται να επιλύσει το πρόβλημά της. Εάν αυτή παραπονιέται συχνά, αρχίζει να αισθάνεται πως δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της και κατά συνέπεια αισθάνεται αποτυχημένος. Όμως, το παράπονο δεν ζητά λύση. Είναι απλώς ένας τρόπος να κάνεις κάποιον να αισθάνεται κακός και άδικος. Ο καλύτερος τρόπος είναι να του πεις "έχω ένα πρόβλημα και χρειάζομαι από κάποιον βοήθεια" (θέσε το πρόβλημα περιληπτικά). Μετά ρώτησέ τον "μπορείς να με βοηθήσεις να το λύσω;" Δώσε λύσεις για να σε βοηθήσει, έστω και εάν είναι ο ίδιος η πηγή του προβλήματός σου. Εστίασε στα συναισθήματα που σου προκαλεί το πρόβλημα αυτό. Αυτό σε κάνει ν’ αποφεύγεις το παράπονο... το παράπονο είναι αυτό που θα τον κάνει να κλειστεί στον εαυτό του και ν’ απομακρυνθεί.

Εάν παραπονιέσαι όλη την ώρα, μπορεί να πας... άπατη. Πολλοί άνδρες ομολογούν πως εγκατέλειψαν τον γάμο τους γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν την γυναίκα τους ευτυχισμένη. Εάν αισθανθεί πως δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη, αισθάνεται αποτυχημένος στον κυριότερο ρόλο μέσα στην σχέση του. Είναι όπως ο κυνηγός, που επιστρέφει στο σπίτι χωρίς θήραμα. Σ’ αυτήν την περίπτωση η δυστυχία σου σημαίνει πως είσαι πεινασμένη για πρωτεΐνες και πως εάν αυτό συνεχιστεί για αρκετό διάστημα θα πεθάνεις! Έτσι, αυτή η ανάγκη του άνδρα να κάνει την γυναίκα ευτυχισμένη σχετίζεται με την επιβίωση και το πόσο καλά την εξασφαλίζει.

Πολλές γυναίκες μετατρέπουν τους άνδρες σε πηγή της ευτυχίας τους. Αυτό είναι ένα βαρύ φορτίο για τον καθένα. Είμαστε υπεύθυνες για την προσωπική μας ευτυχία. Όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο, ο άνδρας σου αισθάνεται επιτυχημένος, έστω και εάν δεν έχει κάνει τίποτε γι’ αυτό. Όταν είσαι ευτυχισμένη αισθάνεται επιτυχημένος σαν σύντροφός σου και σου ανοίγει την καρδιά του. Είναι η περίπτωση που αισθάνεται πως θριαμβεύει.

Ένας άλλος λόγος που δεν πρέπει να παραπονιέσαι είναι πως χάνεις την ελκυστικότητά σου. Όταν παραπονιέσαι, αμέσως αισθάνεσαι άσχημη. Η όμορφη γυναίκα έχει άμεση σχέση με τα όμορφα πράγματα που κάνει, έχει τον έλεγχο των πράξεών της, αναλαμβάνει την ευθύνη για την ζωή της - τα λόγια και οι πράξεις της επιδρούν στους γύρω της. Αποφάσισε ποιο πρόσωπο θέλεις να έχεις... αυτό της παραπονιάρας και άσχημης ή της υπεύθυνης για τον εαυτό της και τις πράξεις της και όμορφης; Είναι δική σου η επιλογή!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου