10 μυστικά για την αναζήτηση στο Google



Η γνώση μερικών μικρών μυστικών όταν χρησιμοποιούμε μηχανές αναζήτησης, μπορεί να μας γλιτώσει πολύτιμο χρόνο. Τα παρακάτω "κολπάκια" μας βοηθάνε στην αποτελεσματικότερη αναζήτηση με το Google.
.......




1. Η χρήση του τελεστή "site" ώστε να περιοριστεί η αναζήτηση μιας λέξης-κλειδί στα όρια ενος συγκεκριμένου site. Για παράδειγμα χρησιμοποιώντας την έκφραση "koninos site:siteseeing.gr" το Google θα σας επιστρέψει τα αποτελέσματα τα οποία περιέχουν τη λέξη "koninos" μονο για το siteseeing.gr.

2. Χρησιμοποιήστε το Google για να ελέγξετε την ορθογραφία των λέξεων. Αν εισάγετε μια ανορθόγραφη λέξη το Google θα σας προτείνει τη σωστή.

3. Χρησιμοποιήστε το Google ως αριθμομηχανή. Μπορείτε πολύ εύκολα πληκτρολογώντας για παράδειγμα 60*(365/7+12) να πάρετε το αποτέλεσμα του υπολογισμού που θέλετε.

4. Ενημερωθείτε για την ώρα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου χρησιμοποιώντας τον τελεστή "time". Πληκτρολογώντας "time athens" θα πάρετε την τρέχουσα ώρα για την Αθήνα.

5. Πραγματοποιήστε μετατροπές συναλλάγματος για τα γνωστότερα νομίσματα με έκφράσεις της μορφής "100 euros in dollars".

6. Χρησιμοποιήστε τον τελεστή OR για να δηλώσετε διάζευξη μεταξύ 2 λέξεων. Για παράδειγμα, αν θέλετε να δείτε προϊόντα που έχουν σχέση με laptop ή netbook θα εισάγετε στην αναζήτηση τα κριτήρια "laptop OR netbook". Στα αποτελέσματα αναζήτησης θα περιλαμβάνονται οι καταχωρίσεις που περιέχουν έναν τουλάχιστον από τους όρους αναζήτησης.

7. Αποκλείστε απο τα αποτελέσματα της αναζήτησης κάποιον όρο με τον τελεστή "-". Με την έκφραση "Rock bands" -Scorpions τα αποτέλέσματα που θα πάρετε δεν θα περιέχουν τους Scorpions.

8. Αναζητήστε συγκεκριμένους τύπους εγγράφων με τον τελεστή filetype, όπως για παράδειγμα "κινητά και ακτινοβολία filetype:ppt" όπου θα εμφανιστούν αρχεία τύπου PowerPoint για τις συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά.

9. Αναζητήστε ανάμεσα σε ένα εύρος αριθμών, όπως για παράδειγμα τους Ολυμπιακους Αγώνες της δεκατίας 1980-1990, με την έκφραση "Olympics 1980..1990".

10.Εντοπίστε Sites που έχουν σύνδεσμο προς ένα άλλο Site με τον τελεστή "link". Για παράδειγμα, “link:www.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου