"Ν. Αφρική: H FIFA απαγορεύει τα προφυλακτικά"


"Σε μια χώρα σαν την Νότιο Αφρική, όπου ένας στους πέντε είναι φορέας ή ασθενής του HIV, η FIFA απαγορεύει την πώληση προφυλακτικών στις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Οργανώσεις και ομάδες κατά του AIDS καταγγέλλουν πως η FIFA απαγόρευσε την πώληση προφυλακτικών στα στάδια και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της Νότιας Αφρικής κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, τη στιγμή που επιτρέπει την κατανάλωση αλκοόλ.
Η Νότιος Αφρική εκτιμάται ότι έχει 5,7 εκατομμύρια ασθενείς που έχουν προσβληθεί με τον ιό HIV, ενώ κάθε μέρα προσβάλλονται 1.400 άνθρωποι και...


πεθαίνουν 1.000.
Η κυβέρνηση της χώρας υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή έχει διαθέσει στην αγορά 71 εκατομμύρια προφυλακτικά, ενώ περιμένει ακόμα την εισαγωγή άλλων 65 εκατομμυρίων.
Με τέτοια νούμερα, η FIFA αρνείται να παρέχει την ασφάλεια τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους της χώρας, αναφέρει κοινή ανακοίνωση των ανθρωπιστικών οργανώσεων.
“Και αυτό την ώρα που οι διαφημίσεις αλκοολούχων ποτών έχουν το δικό τους χώρο στα στάδια και τις εγκαταστάσεις” συμπληρώνουν.
tnsite"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου