"Πιθανή η πρόβλεψη σεισμών από το... διάστημα!"


"Το εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητισμού και Διαστημικής στην Ξάνθη, ανακοίνωσε πρόσφατα μία πολύ σημαντική ανακάλυψη, που ανοίγει νέους δρόμους στην πρόβλεψη των σεισμών.
Μετά από μελέτη 14 σεισμών, μεγέθους μεγαλύτερου των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκαν την περίοδο 2004-2008 στην ευρύτερη περιοχή της Ιαπωνίας, διαπίστωσαν ότι μερικές ημέρες ή ώρες πριν από τον σεισμό, υπήρχαν προειδοποιητικά "μυνήματα" από το διάστημα!
Συγκεκριμένα, ποσότητες ηλεκτρονίων άρχιζαν να έρχονται προς τη Γη, υπό τη μορφή βροχής, και ειδικά προς τις περιοχές όπου σημειωνόταν ο σεισμός. Η "βροχή" αυτή, σταματούσε ξαφνικά, λίγες ώρες πριν από την...


εκδήλωση του σεισμού!
Ενας ιερωμένος- διαστημικός φυσικός, επικεφαλής της έρευνας
Οι έλληνες επιστήμονες, με τη βοήθεια του γαλλικού δορυφόρου DEMETER, με τον οποίο
συνεργάζονται, μετά από πολύμηνες έρευνες παρατήρησαν ότι, όταν η ηλεκτρονική καταιγίδα έχανε την έντασή της, ήταν θέμα λίγων μόνο ημερών να εκδηλωθεί σεισμός.
Επικεφαλής της έρευνας, ένας ιερέας και διαστημικός φυσικός, ο πατέρας Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Σύμφωνα με τον ίδιο:
"Το φαινόμενο που παρατηρείται μοιάζει σαν μια "βροχή" ηλεκτρονίων, που αρχίζει με αυξανόμενη ένταση αρκετές ημέρες πριν από τον σεισμό και στη συνέχεια γίνεται ηπιότερη, μέχρι που σταματάει απότομα: μετά ακολουθεί ο σεισμός".
Εχουμε δηλαδή ένα σταθερό μοντέλο συμπεριφοράς, στην εξέλιξη της έντασης των ηλεκτρονίων που πέφτουν πάνω στον δορυφόρο από μεγαλύτερα ύψη, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλεψη.
Από πού έρχεται η βροχή των ηλεκτρονίων;
To "ταξίδι της βροχής των ηλεκτρονίων", ξεκινάει 30.000 έως 40.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, από την περιοχή που ονομάζεται ζώνη Βαν Άλεν, στην οποία βρίσκεται μεγάλος αριθμός από φορτισμένα σωματίδια.
Από εκεί λίγες εβδομάδες ή μερικές ημέρες πριν από την εκδήλωση του σεισμού, αρχίζει ένα μεγάλο κύμα ροής ηλεκτρονίων προς τον πλανήτη μας, το οποίο σταματάει απότομα λίγες ώρες προτού ο σεισμός εκδηλωθεί.
Πόσες ημέρες πριν μπορεί να προβλεφθεί ο σεισμός από το... διάστημα;
Η ερευνητική ομάδα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βροχή ηλεκτρονίων αυξάνεται, κορυφώνεται και μετά πέφτει σταδιακά, σε χρονικό διάστημα από πέντε έως δεκαπέντε ημέρες. Την ημέρα δε, που εκδηλώνεται ο σεισμός η "βροχή" σταματάει, λίγες ώρες πριν το γεγονός.
Οι επιστήμονες, τονίζουν ότι βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, και παρά το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις κατάφεραν να προβλέψουν το σεισμό πριν εκδηλωθεί, για την ώρα χρησιμοποιούν τα συμπεράσματά τους για να βελτίωσουν την μέθοδό τους.

Οπως επισήμανε ο πατήρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, αν υπάρξει ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας ερευνητικών ομάδων αλλά και πολιτική βούληση, τότε είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί μια ικανοποιητική πρόβλεψη σεσμού, ως προς το χρόνο, το επίκεντρο και το μέγεθος, μέσα στα επόμενα χρόνια.
pyles.tv"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου