Οπλισμό κρυμμένο στο έδαφος εντόπισε η αστυνομία

Σε χωριό της επαρχίας Πάφου

Σε ανεύρεση και κατάσχεση οπλισμού προχώρησε η Αστυνομία, ύστερα από ελέγχους που έγιναν σε Λεμεσό και Πάφο σήμερα τα ξημερώματα και χθες το απόγευμα αντίστοιχα....


Οπως δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο ΚΥΠΕ, στις 02:25 μέλη της Αστυνομίας μαζί με μέλη της Τροχαίας Πάφου, ενώ προέβαιναν σε έλεγχο προσώπων και οχημάτων στη Λεωφόρο Ελλάδος στην Πάφο, ανέκοψαν αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονος από τη Μεσόγη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών και παρελήφθησαν ως τεκμήρια δύο έμφορτες γεμιστήρες στρατιωτικού τυφεκίου, τρεις άδειες γεμιστήρες, 200 πλήρη φυσίγγια, μια ξιφολόγχη και μια στρατιωτική εξάρτηση.

Ο 34χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, καθώς και για παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Στις 5:00 το απόγευμα της Κυριακής και μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία μέλη του σώματος μετέβησαν σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού όπου εντοπίστηκε κρυμμένος οπλισμός.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν θαμμένα στο έδαφος ένα αυτόματο τυφέκιο, και 234 σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλ. Στη συνέχεια μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν σε ανοικτό χώρο στο δρόμο Σωτήρας - Καντού παρά τον υδατοφράχτη όπου εντόπισαν θαμμένα στο έδαφος και μέσα σε σακούλι μια αμυντική χειροβομβίδα τουρκικής προέλευσης.

iKypros

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου