Οι άντρες απολαμβάνουν να... κάνουν δουλειές στο σπίτι


Κι όμως διαβάζετε σωστά. Είναι ίσως δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά μια έρευνα του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ ισχυρίζεται ότι οι άντρες… 
απολαμβάνουν τις δουλειές του σπιτιού! 

Οι «οικιακοί» καυγάδες παρουσιάζουν πτωτική τάση και όλο και περισσότεροι άντρες αισθάνονται καλά όταν προσφέρουν περισσότερα στις οικιακές εργασίες, αναφέρει η έρευνα.

Οι σύζυγοι και οι σύντροφοι γενικότερα αισθάνονται «τύψεις» όταν δεν μοιράζονται με τη γυναίκα τους τις δουλειές του σπιτιού. Κι αυτό γιατί προτιμούν μια πιο… ήρεμη ζωή με μερικές «οικιακές υποχρεώσεις» στις πλάτες τους, παρά μια δυσαρεστημένη σύντροφο.

Η ομάδα των ερευνητών που διεξήγαγε την μελέτη ανέφερε ότι αρχικά πίστευαν ότι οι καυγάδες στα σπίτια θα ήταν χειρότεροι, όπως και η «ψυχική υγεία» των ανδρών, αναφορικά με τα οικιακά. Όμως, όπως αναφέρουν, παρατήρησαν ότι συνέβαινε το αντίθετο.

«Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άντρες υποστηρίζουν την ισότητα των φύλων και νιώθουν περίεργα όταν οι γυναίκες κάνουν τις περισσότερες δουλειές. Επίσης, πρέπει να οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν αρχίσει να διεκδικούν πιο έντονα μερικά πράγματα και εκδηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους έντονα σε όσους είναι… τεμπέληδες» λένε οι ειδικοί.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου