Συνεργάτης Μέρκελ για Κύπρο: "Είναι σαν να δίνουμε σε έναν σκύλο να φυλάει τα λουκάνικα"


Κλίμα έντονης αντιπαράθεσης καλλιεργείται μεταξύ της Κύπρου και της Γερμανίας, ειδικά μετά την προκλητική δήλωση του Kurt Lauk, στενού συνεργάτη της Μέρκελ, ο οποίος παρομοίασε τη Κύπρο με…





σκύλο που φυλάει τα λουκάνικα. «Δεν μπορούν αυτοί που βρίσκονται σε κρίση να αναλαμβάνουν την Ευρωπαϊκή Προεδρεία. Είναι σαν να δίνουμε σε έναν σκύλο να φυλάει τα λουκάνικα», είπε χαρακτηριστικά ο Lauk, πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (του κόμματος της Μέρκελ), προσθέτοντας ότι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, η Ελλάδα και η Κύπρος δεν πρέπει να αναλαμβάνουν την Ευρωπαϊκή Προεδρεία.

Η δήλωση του Γερμανού παράγοντα προβάλλεται έντονα από τον τουρκικό Τύπο. Σχεδόν στο σύνολο τους, οι τουρκικές εφημερίδες και τα κανάλια μεταδίδουν την σκληρή τοποθέτηση του συνεργάτη της Μέρκελ.

Γίνεται περισσότερο σαφές πλέον, ότι μεταξύ των δύο χωρών υπάρχει κλίμα αντιπαράθεσης. Υπενθυμίζεται πως Γερμανός δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον κ. Χριστόφια, τον ρώτησε αν είναι προς πώληση η Κύπρος, για να πάρει την απάντηση: «Εμείς δεν πουλάμε την πατρίδα μας».

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου