Οι 40 πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες των τελευταίων 100 χρόνων - Μέρος 2ο



Δείτε το 2ο μέρος από μια συγκινητική συλλογή φωτογραφιών που αποθεώνουν την ανθρώπινη δύναμη και αντοχή, τον πόνο της απώλειας αγαπημένων, αλλά και τον θρίαμβο της ανθρώπινης ψυχής. Μπορείς να κλάψεις, αλλά μην αφήσεις τα δάκρυά σου να τρέξουν πάνω τους. Πρέπει να μείνουν για πάντα.


21.

Ο Horace Greasley αντιμετωπίζει προκλητικά την επιθεώρηση του στρατοπέδου από τον Heinrich Himmler. Ο ίδιος έγινε "διάσημος" για το γεγονός ότι έβγαινε από το στρατόπεδο για να συναντήσει την Γερμανίδα που είχε ερωτευτεί.
22.

Ένας πυροσβέστης δίνει νερό σε ένα κοάλα κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βικτώρια της Αυστραλία το 2009.
23.

Ο Robert Peraza καθώς ακούγεται το όνομα του γιου του κατά την 10η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου στο World Trade Center.
24.

Η Jacqueline Kennedy φοράει το ροζ κοστούμι Chanel, "βαμμένο" ακόμα με το αίμα του άντρα της, καθώς ο Lyndon Johnson ορκίζεται Πρόεδρος στο Air Force One.
25.

Η Tanisha Blevin, 5, κρατά το χέρι της επίσης θύμα του τυφώνα Κατρίνα Nita Lagarde, 105, καθώς απομακρύνονται από το συνεδριακό κέντρο στη Νέα Ορλεάνη.
26.

Ένα κορίτσι σε απομόνωση για τον έλεγχο ακτινοβολίας κοιτάζει το σκύλο της μέσα από ένα παράθυρο στην Ιαπωνία στις 14 Μαρτίου 2011.
27.

Οι δημοσιογράφοι Euna Lee και Laura Ling, οι οποίες είχαν συλληφθεί στη Βόρεια Κορέα και καταδικάστηκαν σε 12 χρόνια σκληρής εργασίας, επανασυνδέονται με τις οικογένειές τους στην Καλιφόρνια μετά από μια επιτυχημένη διπλωματική παρέμβαση των ΗΠΑ.
28.

Η Terri Gurrola επανασυνδέεται με την κόρη της, μετά από 7 μήνες υπηρεσίας στο Ιράκ.
29.

Η Jane Rose Kasmir τοποθετεί ένα λουλούδι στις ξιφολόγχες της φρουράς του Πενταγώνου κατά τις διαμαρτυρίες για τον Πόλεμο στο Βιετνάμ τον Οκτώβριο του 1967, κίνηση η οποία έγινε το σύμβολο του κινήματος των λουλουδιών.
30.

Ο άγνωστος επαναστάτης, Tank Man, που στάθηκε μπροστά από μια σειρά κινέζικων τανκ σε μια πράξη περιφρόνησης μετά από τις διαδηλώσεις στην πλατεία Tiananmen το 1989.
31.

Μια άλλη γωνία, από όπου μπορεί κανείς να δει τον Tank Man από μακριά.
32.

Ο Harold Whittles ακούει για πρώτη φορά αφότου ένας γιατρός τοποθετεί ένα ακουστικό στο αριστερό αυτί του.
33.

Η Helen Fisher φιλά την νεκροφόρα που μεταφέρει το σώμα του 20 ετών ξαδέρφου της, καθώς κι άλλων έξι νεκρών στρατιωτών στο Wootton Bassett της Αγγλίας.
34.

Αμερικανοί στρατιώτες βγαίνουν στην ξηρά κατά την διάρκεια της Απόβασης στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου του 1944.
35.

Ένας Γερμανός κρατούμενος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που απελευθερώθηκε από τη Σοβιετική Ένωση, επανασυνδέεται με την κόρη του. Το παιδί δεν είχε δει τον πατέρα της από τότε που ήταν ενός έτους.
36.

Ο 8 ετών Christian Golczynski αποδέχεται την σημαία για τον πατέρα του Marc Golczynski κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου. Ο Marc Golczynski σκοτώθηκε στο Ιράκ, λίγες μέρες πριν επιστρέψει σπίτι.
37.

Ο Pele και ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλλίας Bobby Moore ανταλλάσουν φανέλες το 1970 κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που είχε αμαυρωθεί από ρατσιστικές εκδηλώσεις.
38.

Ένας Σουδανός στρατιώτης στέκεται προσοχή την παραμονή της ημέρας ανεξαρτησίας του Νοτίου Σουδάν από το Σουδάν.
39.

Ο Greg Cook αγκαλιάζει την σκύλα του Coco μόλις την βρήκε στο κατεστραμμένο του σπίτι μετά τον τυφώνα στην Αλαμπάμα τον Μάρτιο.
40.

Μια φωτογραφία τραβηγμένη από τον αστροναύτη William Anders κατά την διάρκεια της αποστολής "Απόλλων 8" το 1968.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου