Υγιή και λαμπερά μαλλιά


Το 41% των γυναικών ισχυρίζεται πως αυτή την εποχή νιώθουν ότι τα μαλλιά τους φθείρονται σε καθημερινή βάση. 
Διαβάστε τους σωστούς τρόπους για να τα προστατεύσετε από τους λάθος χειρισμούς των κομμωτών ή από τις δικές σας υπερβολές.

Το λάθος: Χτενίζεις τα μαλλιά σου συνέχεια.

Με το να χτενίζεις τα μαλλιά σου μετά από κάθε μπάνιο ή με το να χρησιμοποιείς δυνατά σαμπουάν φθείρεις τη δομή της τρίχας, τα μαλλιά σου εξασθενούν και ευνοούν τα σπασίματα.

Τι να κάνεις:
 Να συμπεριφέρεσαι στα μαλλιά σου σαν να είναι το πιο ακριβό μετάξι. Χρησιμοποίησε τις άκρες των δακτύλων σου κάνοντας πολύ απαλές κινήσεις κατά τη διάρκεια του λουσίματος χωρίς να τρίβεις με δύναμη το κεφάλι. 

Οι ρύποι, η λιπαρότητα, το αλάτι της θάλασσας και τα νεκρά κύτταρα θα υποχωρήσουν από μόνα τους με το λούσιμο. Αφού έχεις χρησιμοποιήσει τη μαλακτική κρέμα, πριν τη ξεβγάλεις, ξεμπέρδεψε τα μαλλιά σου με μία φαρδιά χτένα. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς προϊόντα ειδικά για μετά τον ήλιο.

Το λάθος: Χρησιμοποιείς καθημερινά το σεσουάρ για να τα στεγνώνεις.

Όταν τα μαλλιά σου εκτίθενται καθημερινά σε μεγάλες θερμοκρασίες, τα λέπια της τρίχας σπάνε και τα μαλλιά συνολικά λεπταίνουν και χάνουν τη ζωντάνια τους. 

Τα μαλλιά σου είναι πιο επιρρεπή στις φθορές και σπάνε στα σημεία όπου η εξωτερική επιφάνεια της τρίχας έχει διαλυθεί. Επιπλέον χάνουν την απαλότητά τους και τη στιλπνότητά τους, όταν έχει καταστραφεί η τρίχα.

Τι να κάνεις: Ποτέ μην στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι όταν είναι πολύ βρεγμένα. Στέγνωσέ τα με το σεσουάρ, αφού τα σκουπίσεις απαλά με μία πετσέτα. Είναι προτιμότερο να περιποιείσαι τα μαλλιά σου με ειδικά προϊόντα, τα οποία τα προστατεύουν από τη θερμότητα. 

Ρύθμισε το πιστολάκι στη μεσαία σκάλα και στέγνωσε τα από κάτω χωρίς να γυρνάς τη συσκευή σε διάφορες κατευθύνσεις, γιατί με αυτόν τον τρόπο ανασηκώνονται τα λέπια της τρίχας και τα μαλλιά φριζάρουν πιο εύκολα.

Το λάθος: Τα βάφεις συνέχεια και κάνεις συχνά περμανάντ ή ισιωτική.

Οι βαφές, οι περμανάντ και οι χημικές επεξεργασίες δεν είναι επιβλαβείς για την υγεία των μαλλιών, αρκεί να μην το παρακάνεις.

Τι να κάνεις: Μην κάνεις περμανάντ σε διάστημα μικρότερο των 120 ημερών. Ποτέ μην κάνεις την ίδια μέρα περμανάντ και βαφή, καλό είναι να αφήσεις μερικές βδομάδες μεταξύ των δύο αυτών διαδικασιών. 

Να θυμάσαι ότι τα μαλλιά που έχουν υποστεί χημικές επεξεργασίες, θέλουν πρόσθετη φροντίδα για να διατηρήσουν την ισορροπία τους.

Το λάθος: Τα πιάνεις σφιχτές αλογοουρές ή έχεις βάλει extensions.

Η πίεση που προκαλεί το λάστιχο στην αλογοουρά φθείρει την εξωτερική-προστατευτική επιφάνεια της τρίχας με αποτέλεσμα να προκαλεί σπάσιμο. 

Οτιδήποτε ασκεί πίεση στο θύλακα της τρίχας για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως τα extensions ή η πλεξούδα, μπορεί να ξεριζώσει τις τρίχες από τη ρίζα με αποτέλεσμα να προκαλέσει αλωπεκία (φαλάκρα), η οποία κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμη.

Τι να κάνεις: Χρησιμοποίησε σε κάθε λούσιμο προϊόντα προστασίας ενάντια στα σπασίματα της τρίχας που ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη, ακόμη και κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. 

Αν νιώθεις ότι η πλεξούδα που σου φτιάχνει ο κομμωτής είναι πολύ σφιχτή, ζήτησε να τη χαλαρώσει. Και στην περίπτωση των extensions, δεν πρέπει να νιώθεις ότι πιέζουν το κεφάλι σου, γιατί αυτό θα σου προκαλέσει πονοκέφαλο ή ακόμη και ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου