Ο ιπτάμενος… Ελβετός


 Ο ιπτάμενος… Ελβετός
 
Θα μπορούσε να είναι σκηνή από ταινία σούπερ ήρωα, ωστόσο ο ατρόμητος Yves Rossy δεν χρειάζεται ειδικά εφέ για να πραγματοποιήσει τις πτήσεις του.
Ο 53χρονος Ελβετός, γνωστός και ως «Jetman», εξέπληξε τους επιβάτες ενός αεροπλάνου πετώντας μαζί τους με ταχύτητα 200 χμ/ώ για επτά περίπου λεπτά. Και παρόλο που ο Rossy είναι γνωστός για τα κατορθώματα του, για πρώτη φορά πέταξε δίπλα σε ένα επιβατηγό αεροσκάφος και συγκεκριμένα ένα Breitling Douglas DC-3, πάνω από τη λίμνη της Λουκέρνης στην Ελβετία.
Για το απίστευτο σταντ του, ο 53χρονος πήδηξε αρχικά από ένα ελικόπτερο στα 6.000 πόδια. Στη συνέχεια αφέθηκε στη μοίρα του Kevlar backpack του, μιας αεριωθούμενης μηχανής τεσσάρων κινητήρων. Ύστερα από περίπου επτά λεπτά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο έδαφος, με το αλεξίπτωτό του.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το 2006, ο Rossy έγινε ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος στην ιστορία της αεροπορίας που πέταξε δίπλα σε ένα αεροπλάνο. Ο 53χρονος έχει διατελέσει στο παρελθόν πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, καθώς και πιλότος σε εμπορικές πτήσεις.
Απολαύστε…

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου