Οι πιο ανθρωπινες... εξωγηινες δημιουργιες



Η επιστημονική φαντασία έχει δώσει στο κοινό κλασικούς χαρακτήρες, καταπληκτικά τέρατα, καθώς και πολλές ψευδο-επιστημονικές ασυναρτησίες που αγαπάμε. Ωστόσο, για κάθε καταπληκτικό "διαγαλαξιακό ξένο" υπάρχει ακόμη ένας που μοιάζει με άνθρωπο...

Πολλές από τις προσπάθειες δεν κατέληξαν σε αυτό που κάποιος έχει στο μυαλό του για τη λέξη εξωγήινος. Κάποιες από αυτές έχουν θεωρηθεί τεμπέλικες καθώς οι εξωγήινοι πρωταγωνιστές δεν διαφέρουν παρά ελάχιστα από τους κατοίκους της γης. Υπάρχουν πάρα πολλοί "σχεδόν άνθρωποι" στις παραγωγές τις μεγάλης οθόνης, όπως στο Star Trek. Ενδεχομένως το κοινό να διψάει για πιο "αληθοφανείς" εξωγήινους, τουλάχιστον στη μεγάλη οθόνη. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα εξωγήινων που ήταν υπέρ του δέοντος ανθρώπινοι......

Εξωγήινο είδος: Kryptonians - "Σούπερμαν"
Παράδειγμα: Superman, γνωστός ως Καλ-Ελ και ως Κλαρκ Κεντ
Βασική διαφορά από τον άνθρωπο: Στην όψη δεν υπάρχει καμιά διαφορά. Ο Σούπερμαν είναι απλά ιδιαίτερα σωματώδης. Την ίδια ώρα είναι ντροπαλός κι ένας μάλλον ήπιων τόνων δημοσιογράφος. Έχει πάντως μεγάλη ταχύτητα, δύναμη, την ικανότητα να πετά, μάτια – λέιζερ, παγωμένη ανάσα και τη γνωστή περιβολή του υπερήρωα.
Επιπλέον, δεν αποτελεί απειλή για το ανθρώπινο είδος. Το αντίθετο. Πάντως αν το δει κανείς προσεκτικά τίποτα δεν θα μπορούσε να τον προδώσει ως εξωγήινο.

Εξωγήινο είδος: Time Lords – "Doctor Who"
Παράδειγμα: Ο πασίγνωστος Doctor
Βασική διαφορά από τον άνθρωπο: Παρόμοιες με αυτές του Man of Steel. Και πάλι δεν συνίστανται στην εξωτερική εμφάνιση. Ο Doctor πάντως μπορεί να ζήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και να αναγεννηθεί εφόσον χρειαστεί. Έχει δυο καρδιές, ελαφρώς πιο κρύο αίμα και διαφορετικό αναπνευστικό σύστημα που δεν σου επιτρέπει να τον στραγγαλίσεις. Επιπλέον μπορεί να διαβάσει ιδιαίτερα γρήγορα έχει πολύ μεγάλη αντοχή ενώ δεν χρειάζεται πολύ ύπνο.
Σαν τον Σούπερμαν δεν αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα. Αντίθετα λατρεύει το είδος μας...

Εξωγήινο είδος: Vulcans - "Star Trek"
Παράδειγμα: Spock
Βασική διαφορά από τον άνθρωπο: Κάπως πιο απαθής συναισθηματικά, πολύ πιο έξυπνος και ικανός να αντιμετωπίσει το θάνατο. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα της επικοινωνίας με τηλεπάθεια ενώ διαθέτει ιδιαίτερα φρύδια και μυτερά αυτιά. Οι διαφορές στα φυσικά χαρακτηριστικά είναι πάντως ασήμαντες, ενώ ο χρόνος για το μακιγιάζ του εξωγήινου ήταν μάλλον αμελητέος.
Ούτε κι αυτός αποτελούσε σοβαρή απειλή για την ανθρωπότητα.

Εξωγήινο είδος: Orions – "Star Trek"
Παράδειγμα: Κορίτσι Orion χωρίς όνομα
Βασική διαφορά από τον άνθρωπο: Είναι πράσινο. Σωματικά, αυτή είναι και η κυριότερη διαφορά. Κυριότερη μη-οπτική διαφορά είναι η μαγικές φερορμόνες του, που κάνουν τους άντρες να τρελαίνονται και να έχουν παραισθήσεις. Με δεδομένο ότι οι γυναίκες των Orions συχνά προσποιούνται ότι είναι σκλάβες τους σεξ σίγουρα ξυπνούν τα ένστικτα των ανδρών. Οι άντρες Orions είναι σκλάβοι των γυναικών του πλανήτη, αν και στον έξω κόσμο υποκρίνονται το αντίθετο.

Εξωγήινο είδος: ανθρωποειδής εξωγήινος - "The Day the Earth Stood Still"
Παράδειγμα: Klaatu
Βασική διαφορά από τον άνθρωπο: Όπως μαθαίνουμε, ο Klaatu έχει εντός του πολύ ιδιαίτερα όργανα καθώς και πλοκάμια στα πόδια του. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτό που βλέπουμε δεν έχει καμιά διαφορά από τους κανονικούς ανθρώπους. 

Αυτός πάντως αποτελεί σοβαρή απειλή για την ανθρωπότητα, δεδομένου ότι έρχεται με ένα τελεσίγραφο. Ενωθείτε μαζί μας ή πεθάνετε... Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα κομσό, κύριε Klaatu.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου