Οι 7 πυλες της Απολαυσεως





Για να κάνεις το πιο γρήγορο ματ θέλεις τρεις κινήσεις. Για να τη ρίξεις θέλεις επτά: από το φλερτ μέχρι το κρεβάτι της. Ακολούθησε τα βήματα του manual και θα βρεθείς εκεί πριν το καταλάβεις.



,,,,,,,,,,,,,,,










ΦλερτΞυπνάει σεξουαλικούς αισθητήρες στον εγκέφαλό σου και βάζει μπρος τη διαδικασία παραγωγής των χημικών ουσιών της απόλαυσης.
Δεν θέλει και πολύ για να πάρει μπρος το ντόμινο της αντρικής επιθυμίας. Εκείνη μπορεί απλώς να σου ζητάει οδηγίες στο δρόμο, όμως άθελά της ενεργοποιεί μία αλυσιδωτή αντίδραση νευροηλεκτρικών και ορμονικών μηχανισμών. Στο τμήμα του εγκεφάλου σου, που ενεργοποιεί τη διέγερση, αμέσως αναβοσβήνουν φωτάκια όπως του κουλοχέρη. Πέτυχες τζακπότ. Αυτή η εγκεφαλική προετοιμασία δεν σου διασφαλίζει ότι θα έχεις την ανταπόδοση που περιμένεις από αυτήν.

«Ενα μέρος του υποθαλάμου στον εγκέφαλό σου ανταποκρίνεται στο φλερτ παράγοντας την ορμόνη της ευχαρίστησης, την ντοπαμίνη» λέει ο Michael Green, νευρολόγος στο πανεπιστήμιο Aston στο Birmingham. «Τα εγκεφαλικά κύτταρα που την αποθηκεύουν αναλαμβάνουν να την προωθήσουν στις συνάψεις σου». Οταν η ορμόνη προσδεθεί στους υποδοχείς της ντοπαμίνης, νιώθεις να κατακλύζεσαι από ευχαρίστηση, άρα τελικά αξίζει να δίνεις στο σώμα σου ό,τι χρειάζεται για τη μέγιστη παραγωγή ντοπαμίνης. Αν η απόλαυση είναι ένα «κλειστό club», με αυτόν τον τρόπο παίρνεις το πολυπόθητο εισιτήριο εισόδου.


Πέρνα στην απόλαυση Πρόσθεσε αμύγδαλα και μήλα στο πρωινό σου, για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρα. Το πρωινό είναι το γεύμα που θα μεγιστοποιήσει τη σεξουαλική σου απόλαυση. «Το τμήμα του εγκεφάλου σου που παράγει την ντοπαμίνη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης» λέει ο Green. Η κρίσιμη στιγμή για «παραγωγή» είναι όταν ξυπνάς. «Τις πρώτες δύο ώρες της ημέρας σου παράγεις το απόθεμα ντοπαμίνης για το υπόλοιπο 24ωρο» λέει ο καθηγητής Pierre-Marc Bouloux, ενδοκρινολόγος στο Royal Free Hospital στο Λονδίνο. Τα αμύγδαλα και τα μήλα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Iντιάνα, βρέθηκαν να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα για την παραγωγή ντοπαμίνης. Βέβαια, και τα μοντέλα της Victoria Secret δεν τα πάνε άσχημα σε αυτήν τη δουλειά, αλλά είναι μάλλον απίθανο να τα βρεις στη λαϊκή της γειτονιάς σου.

ΕρέθισμαΚαίγεται η σεξουαλική ασφάλεια του εγκεφάλου σου κι εκλύεται το πρώτο κύμα των χημικών ουσιών της απόλαυσης.
Ο εγκέφαλός σου τώρα μπαίνει στο επόμενο στάδιο. Αποκτάς εμμονή για το σεξ, καθώς ο υποθάλαμος προετοιμάζει το σώμα σου για τη λαγνεία. «Αυτό γίνεται με μία απελευθέρωση ενδορφινών» λέει ο Bouloux. «Ετσι το σώμα σου γεμίζει με διεγερτικά, η επίδραση των οποίων μοιάζει με τις ναρκωτικές ουσίες».

Πέρνα στην απόλαυση Τρέξε 5 χλμ. και φάε την μπανάνα σου. Το σεξ μπορεί να το δεις σαν αγώνα δρόμου, γι' αυτό άρχισε να τρέχεις. Οσο μεγαλύτερες αποστάσεις τρέχεις τόσο καλύτερος γίνεται ο εγκέφαλος σου στην παραγωγή ενδορφινών, σύμφωνα με έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Βόνης. «Επίσης, βρήκαμε τις ενδορφίνες που προσδένονται στις περιοχές του εγκεφάλου, που συνδέονται με το σεξ» λέει ο επικεφαλής της έρευνας Henning Boecker. «Αυτό σημαίνει ότι οι περιοχές αυτές είναι πιο ευαίσθητες στην έκλυση ενδορφινών κατά τη διάρκεια του σεξ». Οπως όλες οι μηχανές χρειάζονται καύσιμο για να λειτουργήσουν, το ίδιο ισχύει και με τη μηχανή της απόλαυσής σου. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Surrey, τα χαμηλά επίπεδα βιταμινών Β, Β12 και C μπορεί να ρίξουν την απόδοσή σου. «Πάρε τα απαραίτητα εφόδια για την απόλαυση τρώγοντας μία φρουτοσαλάτα με πορτοκάλι, σταφύλια και μπανάνα» λέει η διατροφολόγος Jayne Hurley. Είναι ένα καύσιμο πολλών οκτανίων για ράλι οργασμών.

ΔιέγερσηΑίμα κατευθύνεται στη «ζώνη πυρός» και ξυπνάει τα υδραυλικά συστήματα της απόλαυσής σου.
Πριν το πάρεις είδηση, η δράση έχει μεταφερθεί στο νότιο τμήμα του σώματός σου. Εξειδικευμένοι ιστοί στο πέος σου παγιδεύουν την αυξημένη ροή αίματος και το κάνουν υπερευαίσθητο. Ενα πολύπλοκο κύκλωμα νεύρων έχει ενεργοποιηθεί και το σώμα σου έχει πέσει στην παγίδα της ηδονής. «Διεγερτικά σινιάλα επιστρέφουν στον υποθάλαμό σου, ο οποίος ανταποκρίνεται στις αισθήσεις των γεννητικών οργάνων» λέει ο νευροεπιστήμονας Janniko R. Georgiadis, από το Πανεπιστήμιο του Groningen στην Ολλανδία. Στέλνει ακόμα περισσότερα μηνύματα απόλαυσης στο πεδίο της μάχης και προκαλεί ακόμα πιο έντονη ροή αίματος. «Οσο μεγαλύτερη η συγκέντρωση αίματος στο πέος τόσο περισσότερες νευρικές απολήξεις έχουν ενεργοποιηθεί και τόσο πιο έντονη η αισθησιακή εμπειρία» λέει ο Arthur Bennet, επίκουρος καθηγητής ουρολογίας στο Johns Hopkins University.
Πέρνα στην απόλαυση Απόφυγε το φουαγκρά και το τσιγάρο πριν από το σεξ. Προτίμησε τα μπρόκολα και κλείσε μία επίσκεψη στο spa.


Για περισσότερη απόλαυση χρειάζεσαι έξτρα αίμα εκεί κάτω και το κλειδί για να το πετύχεις είναι οι υγιείς αρτηρίες. «Το στρες και το κάπνισμα περιορίζουν τη δυνατότητα του σώματος να διευρύνει τις αρτηρίες» λέει ο καρδιοχειρουργός Shyam Kolvekar, από το University College London. «Τα κορεσμένα λίπη φράσσουν αυτές τις αρτηρίες». Οπότε βγάλε αυτήν την «ανίερη δυάδα» από τη ζωή σου. Σύμφωνα με έρευνα στο Imperial College London, μάλιστα, η χημική ουσία σουλφοραφάνη ενισχύει τις φυσικές άμυνές σου ενάντια στο φράξιμο των αρτηριών. «Ενεργοποιεί μία προστατευτική πρωτεΐνη στον οργανισμό και τη λαμβάνεις από πράσινα φυλλώδη λαχανικά» λέει ο Hurley. Μία έρευνα από το Σικάγο, η οποία θα μπορούσε να είναι υποψήφια για το βραβείο της πιο κοινωφελούς έρευνας στην ιστορία της ανθρωπότητας, ανέδειξε μία σύνδεση ανάμεσα στη μυρωδιά των ντόνατ και την αυξημένη συγκέντρωση αίματος στο «φιλαράκι» σου εκεί κάτω. «Η επίδραση μπορεί να κρατήσει 16 ώρες» λέει ο επικεφαλής της έρευνας Alan Hirsch. Οπότε ήρθε μάλλον η ώρα να ξεφορτωθείς τα αρωματικά κεριά σου και να επισκεφθείς το φούρνο της γειτονιάς σου. Αρκεί να μην πέσεις με τα μούτρα.

ΕνστικτοΗ τεστοστερόνη ισοπεδώνει τις αναστολές σου αυξάνοντας τις πιθανότητες απόλαυσης.
Η τεστοστερόνη είναι η κύρια υπεύθυνη για ένα σωρό πράγματα: ράλι με monster truck, νορβηγικό black metal και το υπερήφανο κατάρτι σου. Κάθε στιγμή σωματικής επαφής σε κάνει να παράγεις ακόμα περισσότερη από αυτήν την αρρενωπή ουσία, η οποία προαναγγέλλει τον ερχομό της επόμενης φάσης στην απογείωση της απόλαυσης. Μελέτες με απεικόνιση της εγκεφαλικής λειτουργίας στο Johns Hopkins University στις ΗΠΑ έδειξαν ότι, όταν το σώμα σου κατακλύζεται από τεστοστερόνη, η δραστηριότητα στην αμυγδαλή -το κέντρο του εγκεφάλου για την επαγρύπνηση και τη λογική- μειώνεται. Αυτός είναι και ο λόγος που χάνουμε τις αναστολές μας στη διάρκεια του σεξ και θα μπορούσε κατά κάποιον τρόπο να εξηγήσει πώς ξαφνικά το να εκτονώνεις τα πάθη σου στο μπαλκόνι μεσημεριάτικα σου φάνηκε πολύ καλή ιδέα. Τώρα είσαι σκλάβος του κατώτερου εγκεφάλου σου, που λειτουργεί σχεδόν εξ ολοκλήρου υπό την επήρεια των ενστίκτων. Αλλά αυτή η επιστροφή στην «εποχή των σπηλαίων» φέρνει καλά νέα για το επίπεδο της ικανοποίησής σου. «Οταν η αμυγδαλή κατεβάζει ρολά στη διάρκεια της διέγερσης, δίνει το έναυσμα στα αποθέματα ντοπαμίνης να κατευθυνθούν στις συνάψεις» λέει ο Green. «Οσο περισσότερη τεστοστερόνη έχεις τόσο πιο γρήγορα η αμυγδαλή "κλείνει" αυξάνοντας τη διάρκεια του χρόνου, στην οποία μπορείς να βιώσεις την απόλαυση». Καλώς δέχτηκες τον Νεάντερνταλ που έκρυβες μέσα σου.


Πάτα το διακόπτη της απόφασης Πάρε έξτρα τοστ και παράλειψε τον καφέ για περισσότερη τεστοστερόνη και σεξουαλική έκσταση. Αν η τεστοστερόνη μπορούσε να μιλήσει -πιθανότατα με μια βαριά, σέξι φωνή- θα σου έλεγε ότι ο ορκισμένος εχθρός της είναι η ορμόνη του στρες, κορτιζόλη. Αν τα επίπεδά της είναι πολύ υψηλά, η κορτιζόλη αντισταθμίζει τις ευεργετικές επιδράσεις της τεστοστερόνης στη σεξουαλική διέγερση. «Μπορείς να ελέγξεις τα επίπεδα της κορτιζόλης με ένα πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες» λέει η Hurley. Επίσης, για να ανοίξεις το δρόμο στην τεστοστερόνη, πρέπει να μειώσεις τη δόση σου σε καφεΐνη πριν πέσεις μαζί της στο κρεβάτι. Σύμφωνα με έρευνα, 200 mg καφέ αυξάνουν κατά 30% τα επίπεδα της κορτιζόλης και μπορούν να παραμείνουν αυξημένα έως και 18 ώρες. Οταν είσαι μαζί της, λοιπόν, πιες απλώς το χαμομηλάκι σου.

ΕπαφήΗ σαρκική διέγερση παίρνει την ανιούσα και το νιτρικό οξύ σε στέλνει στην παράταση.
Μετά το πρώτο κύμα αιμάτωσης, το μόνο πράγμα που μπορεί να αποτρέψει τον πρόωρο μαρασμό της στύσης σου είναι η απελευθέρωση νιτρικού οξέος από τις νευρικές απολήξεις στο πέος σου. «Το νιτρικό οξύ βοηθάει στην αποστολή πληροφοριών από τα νευρικά κύτταρα στο πέος σε άλλα κύτταρα, αλλά εξαφανίζεται μόλις λίγα δευτερόλεπτα αργότερα» λέει o Bennett. «Περισσότερη έκκριση νιτρικού οξέος σημαίνει στύση μεγαλύτερης διάρκειας και υψηλή ευαισθησία». Κάτι που φυσικά είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο κι, ευτυχώς, όχι δύσκολο να το πετύχεις.

Πέρνα στην απόλαυση Γυμνάσου και τρώγε σαν πουλάκι, για να κάνει περισσότερα μαγικά το ραβδάκι σου. Ερευνητές στο Duke University στο Σιάτλ βρήκαν ότι τρέχοντας 13 λεπτά με ταχύτητα 10 χλμ./ώρα αυξάνεις τα επίπεδα νιτρικού οξέος για 24 ώρες. «Η άσκηση συμπληρώνεται και με τη διατροφή» λέει ο επικεφαλής της μελέτης Jason Allen. Μία χούφτα πασατέμπο περιέχει 2 γρ. φυσικής αργινίνης, η οποία αποδεδειγμένα αυξάνει το νιτρικό οξύ κατά την εκπνοή κατά 15%. Το πολύ να χρειαστείς και καμιά μέντα.

Η διαφώτισηΑρχίζει η αληθινή δράση: κρατήσου να μην τερματίσεις, για να αυξήσεις την ένταση της ικανοποίησης.
Για καιρό πιστεύαμε ότι όλες οι τεχνικές επιμήκυνσης της απόλαυσης είναι στο μυαλό μας. Ομως, πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης κατέληξε στο ότι η σεροτονίνη -γνωστή για τις θετικές επιδράσεις στη διάθεσή σου- είναι το κλειδί στο να σε συγκρατήσει πριν φτάσεις στο σημείο χωρίς γυρισμό. Οι Ολλανδοί ερευνητές βρήκαν ότι η σεροτονίνη είναι λιγότερο ενεργή στους άντρες που έχουν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης. «Ενα έλλειμμα σεροτονίνης μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην έκρηξη της ντοπαμίνης στη διάρκεια του σεξ» λέει ο νευροψυχίατρος Marcel Waldinger.

Πέρνα στην απόλαυση Βγες στο φως και ρίξε λίγη γαλοπούλα στο σάντουιτς, για να βγάλεις διαρκείας στην απόλαυση. Θα ακουστεί αρκετά μακάβριο, όμως καναδικές έρευνες έδειξαν ότι τα επίπεδα σεροτονίνης είναι υψηλότερα στα άτομα που πεθαίνουν στη διάρκεια του καλοκαιριού. Αναρωτιέσαι πού κολλάει το νεκροτομείο με τη δική σου απόλαυση; «Μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα σεροτονίνης που παράγει ο εγκέφαλός σου, εφόσον εκτίθεσαι περισσότερο στο φυσικό φως» λέει ο Simon Young, από το πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ. «Ακόμη και σε μια συννεφιασμένη μέρα, το φυσικό φως που λαμβάνεις είναι ίδιο με εκείνο της φωτοθεραπείας για την αύξηση της σεροτονίνης». Μισή ώρα είναι το ελάχιστο και μία ώρα είναι το ιδανικό. «Ενα άλλο σημαντικό συστατικό της σεροτονίνη είναι η τρυπτοφάνη, η οποία υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα στη γαλοπούλα και τις μπανάνες» προσθέτει ο Young.


ΟργασμόςΤο σημείο χωρίς επιστροφή: περισσότεροι χυμοί, πιο δυνατοί οργασμοί
Είσαι στο τελικό στάδιο, σε εκείνο για το οποίο δούλευες τόση ώρα. Το πρόσωπό σου συσπάται και παίρνεις μια ζωώδη έκφραση. Ακόμα και σε αυτήν τη φάση, λίγο πριν από το «game over», μπορείς να επωφεληθείς αν έχεις ακολουθήσει προκαταβολικά τις σωστές ιεροτελεστίες. «Κατά μέσον όρο πραγματοποιούνται οκτώ συσπάσεις μυών στη διάρκεια του αντρικού οργασμού» λέει ο Barry Komisaruk, συγγραφέας του The Science of Orgasm. «Αυτοί καθορίζουν την ένταση του οργασμού σου και όταν έχεις περισσότερο σπέρμα, χρειάζεσαι περισσότερες συσπάσεις για να το απελευθερώσεις».

Πέρνα στην απόλαυση Τρώγε σαν Ιταλός και ζήσε σαν μοναχός για να υπερφορτίσεις τον οργασμό σου. Σύμφωνα με ισπανική έρευνα, όταν αυξήθηκε η πρόσληψη φολικού οξέος (βρίσκεται στα σπαράγγια, στο σπανάκι και τις φακές), βιταμίνης C (μπρόκολα, πορτοκάλια, φράουλες) και λυκοπενίου (ντομάτες, καρπούζι και γκρέιπφρουτ), αυξήθηκε και η ποσότητα σπέρματος για καθέναν από τους άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Επιστρέφεις φορτωμένος από το μανάβικο της γειτονιάς σου και ήρθε η ώρα να μονάσεις. «Αύξησε την ποσότητα σπέρματος που παράγεις περιμένοντας δύο έως τρεις ημέρες μέχρι τον επόμενο οργασμό σου» λέει ο Komisaruk. Το αποτέλεσμα θα ανταμείψει την αναμονή σου. Οσο για εκείνη, ίσως να μην είναι έτοιμη να κατανοήσει το λόγο που την έχεις στο «περίμενε».

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου