Λυσεις (ερωτικης) αναγκης

Διάβασε τα συχνότερα σεξουαλικά «προβλήματα» των γυναικών, αναγνώρισε τους πραγματικούς φταίχτες και βρες τις σωστές λύσεις!
Είναι γεγονός: αν κάτι δεν είναι όπως θα θέλαμε στην ερωτική μας ζωή, πάντα φταίει το έτερόν μας ήμισυ: δεν μας καταλαβαίνει, δεν μας «θέλει» αρκετά, δεν μας κάνει να τον θέλουμε αρκετά κ.λπ. Γνώρισε τα συχνότερα «παράπονα», τους πραγματικούς φταίχτες, αλλά και τους τρόπους για να τα ικανοποιήσεις.


1. «Έχω σηκωθεί από τα χαράματα, τρέχω όλη μέρα και αργά τη νύχτα πρέπει, λέει, να... εκπληρώσω και τα συζυγικά μου καθήκοντα! Ύπνο θέλω, δεν θέλω σεξ!»
Σύμφωνα με τους ειδικούς, μειωμένη σεξουαλική διάθεση παρουσιάζει, κάποια στιγμή στη συζυγική του ζωή, το 54% των παντρεμένων γυναικών! Ωστόσο υποστηρίζουν ότι δεν οφείλεται στην απουσία όρεξης αλλά στην απουσία επικοινωνίας.
Σεξ έστω και στα... γρήγορα! Αν περιμένεις πότε οι συνθήκες θα είναι τέλειες, πότε θα είσαι ξεκούραστη και πότε θα υπάρχει άπλετος χρόνος, θα χάσεις την ουσία: ακόμα και μια μέτρια ερωτική επαφή αποτελεί μια ευκαιρία να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να κρατήσεις τη λίμπιντό σου σε καλά επίπεδα! Προσπάθησε, πρώτα να «μοιράσεις» κάποιες υποχρεώσεις σου, συζήτησε με το σύντροφό σου ανοιχτά για ό,τι σε εξουθενώνει πνευματικά και σωματικά και πρότεινέ του τρόπους να σε χαλαρώσει.



2. «Ακόμα και τα Σ/Κ, χαζεύει στην τηλεόραση ή διαβάζει εφημερίδα και στην κρεβατοκάμαρα έρχεται μόνο για να κοιμηθεί. Μάλλον δεν τον "τραβάω" πια!»
Η συμπεριφορά του μπορεί να οφείλεται στα επιπλέον κιλά που ενδεχομένως έχει πάρει. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, η πηγή του κακού είναι η παραγωγή ενός ενζύμου (της αρωματάσης), που συμβάλλει στη μετατροπή των ανδρογόνων σε οιστρογόνα, μειώνοντας την ερωτική διάθεση. Όπως υπογραμμίζει ωστόσο ο Δρ. Θάνος Ασκητής, νευρολόγος- ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας (www.askitis.gr) «στον άνδρα, η σεξουαλική αποστροφή εμφανίζεται περισσότερο όταν η σύντροφός του σταματήσει να του προκαλεί επιθυμία στην καθημερινή τους ζωή.»
Στην πρώτη περίπτωση, τη λύση δίνουν οι βιταμίνες Α και Ε και γενικότερα η εφαρμογή των κανόνων της Μεσογειακής Διατροφής. Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, άρχισε να ξαναπροσέχεις την εικόνα σου και σταμάτα να εμφανίζεσαι μπροστά του με λερωμένη ρόμπα και μπικουτί! Δραστηριοποιήσου ως προς το ερωτικό παιχνίδι, δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα, ανάλαβε πρωτοβουλίες και, αφού δεν λέει να... ξεκολλήσει από την τηλεόραση, νοίκιασε και πρότεινέ του να δείτε μαζί ένα «ακατάλληλο» dvd.


3. «Με θέλει, τον θέλω, όμως, στο διπλανό δωμάτιο, κοιμούνται δύο μωρά. Μας είναι αδύνατον, λοιπόν, να "λειτουργήσουμε"».
Η ύπαρξη παιδιών είναι όντως άλλος ένας παράγοντας που ελαττώνει τις σεξουαλικές επαφές του ζευγαριού. Πολλές μελέτες αναφέρονται σε ψυχογενείς αιτίες που προκαλούν την απομάκρυνση των δύο συντρόφων ενώ, αρκετές φορές, ο κάθε σύντροφος καθιστά το παιδί κεντρικό σημείο αναφοράς της ζωής του. Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη συγκέντρωσης στο σεξ οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης και σε μειωμένα ερεθίσματα προς τα γεννητικά όργανα.
Πρέπει, λοιπόν, να διαφυλάξετε αμφότεροι από τις παιδικές επιδρομές το άβατο της κρεβατοκάμαράς σας και, επιπλέον, να καθιερώσετε τουλάχιστον μία «απόδραση» την εβδομάδα (ναι, έστω και σε ξενοδοχείο ή στο αυτοκίνητο) για να κρατήσετε ζωντανή τη σεξουαλική σας ζωή. Μη μεταφέρετε το παιδικό χιούμορ, τα υποκοριστικά και τον παιδισμό στο κρεβάτι σας!


4. «Όρεξη για σεξ έχω. Όρεξη για σεξ με τον άντρα μου δεν έχω! Ξέρω πλέον το τέλος του "έργου" πριν ξεκινήσει, αφού κάνουμε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά».
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα έρευνας της Εταιρίας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, 7 χρόνια «κρατά» το πάθος μέσα στο γάμο. Από τον 8ο χρόνο, το 65% των ανδρών και το 64,5% των γυναικών καταφεύγουν στην απιστία, ενώ το 62% του συνόλου σταματά να «βλέπει» το σύντροφο τους ερωτικά. Οι σύζυγοι επαναπαύονται στη ρουτίνα και την τυπικότητα μιας σχέσης που εξελίσσεται σε... σύμβαση συμβίωσης.
Όπως επισημαίνει ο Θάνος Ασκητής, «τα άτομα που δημιουργούν εικόνες ικανές να τονώσουν τη λίμπιντό τους, επιτυγχάνουν την ανατροπή!» Αποκλείεται να τα έχεις κάνει όλα - δοκίμασε καινούργιες στάσεις, καινούργια «βοηθήματα», βγάλε στο φως τις φαντασιώσεις σου, ενθάρρυνε τις δικές του και εστίασε σε όσα σε πρωτοτράβηξαν κοντά του. Ίσως ακούγεται απίστευτο, όμως, και μόνο η σκέψη του να ξεπεράσεις τα όριά σου με τον πολύχρονο σύντροφό σου είναι πολύ διεγερτική!


(Σ)έξι και να καίνε!
Για να απογειώσεις τη σεξουαλική σου ζωή, πρέπει κι εσύ να αναλάβεις δράση! Τα παρακάτω αποτελούν τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά αφροδισιακά.
1. Άσκηση: Μαζί με τη διατροφή, αποτελεί το Άλφα και το Ωμέγα της σεξουαλικής υγείας! Ιδιαίτερα δε οι αγχολυτικές ασκήσεις (τύπου Γιόγκα, Πιλάτες, Τάι Τσι κ.ά.), το κολύμπι και το περπάτημα βοηθούν δραστικά στην καλύτερη αιμάτωση όλων των οργάνων του σώματος (άρα και των γεννητικών), καθώς επιδρούν ευεργετικά στο αγγειακό μας σύστημα. Η συχνή εκγύμναση αυξάνει, επίσης, τις αντοχές μας, ενώ έχει αποδειχθεί ότι οι ασκήσεις με βαράκια αυξάνουν την έκκριση των ορμονών του σεξ.


2. Καλή παρέα: Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ (σε δείγμα 21.501 ζευγαριών) έδειξε ότι το 83% των ευτυχισμένων -και σεξουαλικώς ενεργών- ανδρόγυνων δεν αναλώνονται σε ατέλειωτες συζητήσεις και παράπονα, δεν βιάζονται να καταθέσουν τις απόψεις τους, δεν αγνοούν τη γνώμη των συντρόφων τους και, επιπλέον, αποφεύγουν τους γκρινιάρηδες, τους εργένηδες ή τους χωρισμένους και κάνουν παρέα με άλλα ευτυχισμένα ζευγάρια.

3. Μασάζ: Στο κέντρο της φτέρνας όπου βρίσκονται τα αντανακλαστικά σημεία που επηρεάζουν τα νεύρα και σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα, ενώ ασκώντας μικρές, κυκλικές πιέσεις στο εσωτερικό της γάμπας (από το μέσο της ως τον αστράγαλο), χαλαρώνουμε και αισθανόμαστε να «ανάβει» η ερωτική επιθυμία. Σε κάθε περίπτωση, η αφή είναι μια αίσθηση άκρως διεγερτική και αποκαλυπτική, ικανή να «ξυπνήσει» τα πιο ευαίσθητα σημεία μας.


4. Αιθέρια έλαια: Τα αισθησιακά φίλτρα που προορίζονται για «διπλό βύθισμα» στην μπανιέρα έχουν κυρίως σαν βάση το αγιόκλημα, το γιασεμί, το σανταλόξυλο, το ροδόξυλο και τα άνθη πορτοκαλιάς. Για ένα μπάνιο ευεξίας, όμως, είναι προτιμότερα τα πιο δροσερά αρώματα (όπως της μέντας και του περγαμόντου), ενώ εξωτικό και συγχρόνως διεγερτικό θεωρείται το ιλάνγκ-ιλάνγκ («βγαίνει» από τα φύλλα του ομώνυμου δέντρου, στις Φιλιππίνες). Το λάδι του γκουαράνα, τέλος, περιέχει 3 φορές περισσότερη ποσότητα καφεϊνης από τον καφέ και λέγεται ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας - δεν είναι τυχαία το ιερό φυτό των Ινδιάνων του Αμαζονίου.


5. Χρωματοθεραπεία: Είναι σημαντικό να επιλέγουμε χρώματα που χαρίζουν ψυχική γαλήνη και ευφορία. Οι παστέλ αποχρώσεις αποτελούν λοιπόν την καλύτερη λύση για τους τοίχους του υπνοδωματίου, όχι όμως και για τα σεντόνια μας. Σε αυτά, τον πρώτο «λόγο» πρέπει να έχουν το κόκκινο, το μαύρο, το άσπρο και το βαθύ μπλε, που «αφυπνίζουν» τη λίμπιντο, ενώ τα έντονα χρώματα στα εσώρουχα «κρύβουν» επίσης ερωτικά μηνύματα και αποκαλύπτουν άτομο με έντονη σεξουαλική προσωπικότητα.


6. Αρωματικά κεριά: Σε διάφορα σχήματα, μεγέθη, χρώματα και με μυρωδιές που ερεθίζουν τη φαντασία και αυξάνουν την έκκριση των σεξουαλικών ορμονών.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου