Ελιξίριο μακροζωίας τα πορτοκαλί και «σκούρα» λαχανικά ,




ΛΟΝΔΙΝΟ. Ερευνητές στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση των λαχανικών πορτοκαλί και σκουροπράσινου χρώματος ενισχύει σημαντικά την υγεία του ανθρώπου. Επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι όσοι τρώνε πολλά καρότα, γλυκοπατάτες, κολοκύθες, μπρόκολο και πράσινα φασόλια αρρωσταίνουν λιγότερο και έχουν ελπίδες για πιο μακρά ζωή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα συγκεκριμένα λαχανικά είναι πλούσια στην αντιοξειδωτική ουσία άλφα-καροτένιο, η οποία βοηθά στη βελτίωση της υγείας αντισταθμίζοντας τις βλάβες που προκαλούνται όσο περνά ο χρόνος στο DΝΑ από τις ελεύθερες ρίζες που κυκλοφορούν μέσα στον οργανισμό.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου