Μαγειρεύοντας για διαφορετικούς τύπους γυναικών




Για ένα πράγμα, σίγουρα, είχε δίκιο ο Thomas Wolfe: η προετοιμασία του φαγητού για κάποιον άλλο, αποτελεί πράξη αγάπης. Από την άλλη πλευρά, οι εποχές έχουν αλλάξει, όπως και οι παραδοσιακοί ρόλοι αντρών και γυναικών. Ας αλλάξουμε λοιπόν σκοπιά κι ας αντικαταστήσουμε στην παραπάνω φράση τις γυναίκες με τους άντρες. Οι γυναίκες τείνουν να κρίνουν από τις λεπτομέρειες. Τα παπούτσια σου, την επιτήδευσή σου, ακόμα και το πώς φέρεσαι στους αγνώστους.
Όλα παίζουν ρόλο στην εντύπωση που θα της προκαλέσεις για το ποιος είσαι. Με βάση τα... παραπάνω, ίσως να μην υπάρχει καλύτερο και ιδανικότερο περιβάλλον, για να της αποδείξεις την αφοσίωση και την αγάπη που έχεις προς το πρόσωπό της, από την κουζίνα του σπιτιού σου.
Επειδή όμως οι γεύσεις και η όρεξη του καθενός διαφέρει, σε προκαλώ να δημιουργήσεις ένα ρομαντικό δείπνο, το οποίο θα είναι βασισμένο αποκλειστικά στις προτιμήσεις της. Πέρα από το να την εντυπωσιάσεις, το γεύμα στο σπίτι σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις τον έλεγχο των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις, αλλά και το κόστος του όλου εγχειρήματος, κάτι που το πορτοφόλι σου σίγουρα θα εκτιμήσει.
Τέσσερις διαφορετική τύποι γυναικών, τέσσερα γεύματα. Αφήνοντας τα στερεότυπα για λίγο στην άκρη, έχε στο μυαλό σου τί είναι αυτό που της αρέσει και ακολούθησε αυτή τη διατροφική διαδρομή.
Όλα τα πιάτα μπορούν να συνοδευτούν με σαλάτα της επιλογής σου. Φτιάξε μια σάλτσα χρησιμοποιώντας 3/1 ελαιόλαδο με μπαλσάμικο, λίγο αλάτι και φρέσκο πιπέρι για μια τέλεια βινεγκρέτ. Για επιδόρπιο, επέλεξε είτε κάποιο αγοραστό κέικ (τα γλυκά στην παρασκευή τους έχουν μεγαλύτερη δυσκολία απ’ ότι τα φαγητά) ή γιαούρτι με φρέσκα φρούτα. Με άλλα λόγια, όσο πιο απλά, τόσο καλύτερα. Σκέψου τη λατρεία που θα σου δείχνει όσο εσύ θα παλεύεις με το θηρίο της κουζίνας. Να ανησυχήσεις μόνο αν το επόμενο πρωί ανοίξεις το ψυγείο να πάρεις το γάλα και δεις το χθεσινοβραδινό δείπνο να σε χαιρετάει μέσα από τα τάπερ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου