Το νερό μπορεί και να παχαίνει!

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσες κυρίες κατά τη διάρκεια της δίαιτάς τους πίνουν ατέλειωτες ποσότητες νερού προκειμένου να προσφέρουν καλύτερη αποτοξίνωση στον οργανισμό τους. Ωστόσο, όπως φαίνεται, και το μέχρι τώρα «αθώο» νερό μπορεί να γίνει ισχυρός σύμμαχος του λίπους.

Πηγή ζωής αποτελεί για κάθε ον το νερό, ενώ είναι το βασικότερο συστατικό για χιλιάδες χημικές διεργασίες του ανθρώπινου οργανισμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, οι ουσίες που εμπεριέχονται σ’ αυτό δεν βοηθούν αρκετά στις καύσεις του λίπους. Σε πολλές χώρες η άντληση του νερού γίνεται από τους ποταμούς. Από τον πυθμένα των ποταμών όμως περνούν στο νερό ουσίες που προέρχονται από φυτοφάρμακα και χημικά παράγωγα, τα οποία, μεταξύ άλλων, περιέχουν και οιστρογόνα.

Η γυναικεία ορμόνη, όπως είναι άλλωστε ήδη γνωστό, εκτός του ότι διεγείρει τα θηλυκά χαρακτηριστικά των γυναικών κατά τη διάρκεια της εφηβείας, έχει επίσης την ιδιότητα να αναστέλλει την ομαλή επεξεργασία του λίπους. Μάλιστα τα ιδιαίτερα ανεβασμένα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης ή η μεγάλη έκθεση σε χημικά στοιχεία που λειτουργούν όπως αυτή καθιστά τον οργανισμό μας ανίκανο να χάσει το σωματικό λίπος. Γενικότερα, οποιοδήποτε χημικό στοιχείο φτάνει στο νερό που πίνουμε επηρεάζει την ορμονική δραστηριότητα και μπορεί να μας οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

Πάντως η ιδανική λύση για αγνότερο νερό δεν βρίσκεται ούτε στα εμφιαλωμένα, αφού από την πλαστική συσκευασία περνούν στο νερό μας χημικά συστατικά. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι από τη στιγμή που ανοίγουμε ένα μπουκάλι αυτομάτως αυτό γίνεται πόλος έλξης βακτηριδίων.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να αποφύγουμε την αυξημένη κατανάλωση χημικών ουσιών, τις οποίες και δεν χρειαζόμαστε και βλάπτουν την υγεία μας με διάφορους τρόπους, είναι να τοποθετήσουμε στη βρύση μας ένα σύστημα καλού φιλτραρίσματος. Σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, ο καλύτερος καθαρισμός του πόσιμου νερού γίνεται με τη χρήση της αντίστροφης όσμωσης. Το νερό με αυτόν τον τρόπο περνάει από ειδική μεμβράνη. Ετσι στο νερό που φτάνει στο ποτήρι μας μένουν μόνο τα καλά συστατικά του.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου