Νέα λειτουργία του Youtube θολώνει τα πρόσωπα σε ένα video



Το δημοφιλές video sharing site παρουσίασε σε σχετικό blog post ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο επιτρέπει το θόλωμα ενόςπροσώπου από ένα video. Η λειτουργία αυτή έχει σχεδιαστεί για την προστασία και την ανωνυμία ατόμων σε δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις, όπως, για παράδειγμα, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

«Όταν κάποιος θέλει να μοιραστεί ευαίσθητο υλικό από διαμαρτυρίες χωρίς να εκθέσει τα πρόσωπα των ακτιβιστών που συμμετέχουν ή το 8χρονο παιδί του το οποίο διαπρέπει σε έναν αγώνα μπάσκετ χωρίς να αποκαλύψει το πρόσωπό του, η τεχνολογία θολώματος είναι το πρώτο βήμα για την οπτική ανωνυμία στο Youtube» αναφέρει η Amanda Conway από το video sharing site.
Σύμφωνα με το Youtube, το ειδικό εργαλείο είναι ιδιαίτερα απλό στη χρήση. Απλά επιλέγει κάποιος το video που επιθυμεί να επεξεργαστεί με το εργαλείο «Video Enhancements», πηγαίνει στο «Additional Features» και, στη συνέχεια, κάνει κλικ στο «Apply button» κάτω από το «Blur all Faces».
«Πριν τη δημοσίευση θα δείτε μία προεπισκόπηση του πώς μοιάζει το video σας με τα πρόσωπα θολωμένα» σημειώνει η Conway. «Μόλις σώσετε τις αλλαγές, ένα νέο αντίγραφο θα δημιουργηθεί με τα θολωμένα πρόσωπα. Έπειτα έχετε την επιλογή να διαγράψετε το αυθεντικό video.»
Ωστόσο, από το Youtube παραδέχονται ότι, ως μία τεχνολογία που μόλις τώρα ξεκινά, παρουσιάζει κάποια προβλήματα στην αρχή, δεδομένου ότι μπορεί να δυσκολευτεί να ανιχνεύσει πρόσωπα, ανάλογα με τη γωνία, το φωτισμό, τα εμπόδια ή την ποιότητα ενός video. «Είναι πιθανόν ότι ορισμένα πρόσωπα δε θα θολώσουν» αναφέρει η Conway.
Ωστόσο, όπως ανέφερε, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι χρήστες μπορούν να κρατήσουν τα videos τους ιδιωτικά μέχρι η τεχνολογία να βελτιωθεί.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου