Η Google αποστασιοποιείται από το αποτέλεσμα της δίκης



  • 0
     
image16 Η Google αποστασιοποιείται από το αποτέλεσμα της δίκης
 
Μπορεί η δικαστική διαμάχη των δυο εταιριών να απασχολούσε εδώ και καιρό τους καταναλωτές, η Google όμως, απέφευγε να αναμιχθεί παρά το γεγονός πως παρείχε λειτουργικό της σύστημα στην Samsung. Λίγο μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η Google προέβη σε δηλώσεις χωρίς όμως να παίρνει σαφή θέση για το αποτέλεσμα της δίκης.
Η Google ανακοίνωσε πως οι περισσότερες από τις πατέντες δεν έχουν καμία σχέση με το Android, ενώ συμπλήρωσε πως αρκετές από τις εν λόγω πατέντες επανεξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα εξέφρασε την σιγουριά της πως το εφετείο θα επανεξετάσει τόσο τις αξιώσεις της Apple όσο και την εγκυρότητα των πατεντών της.

Αναλυτικά η δήλωση της Google:
«Το εφετείο θα εξετάσει τόσο την πιθανότητα προσβολής όσο και το κύρος των πατεντών. Οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν άμεση σχέση με τον πυρήνα του λειρουργικού συστήματος Android και πολλές απο αυτές επανεξετάζονται από το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ. Ο κλάδος τις κινητής τηλεφωνίας κινείται με γρήγορους ρυθμούς και όλοι οι συμμετέχοντες -συμπεριλαμβανομένων και των νεοεισερχομένων- βελτιώνουν ιδέες που κυκλοφορούν για δεκαετίες. Εμείς συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να προσφέρουμε στους καταναλωτές καινοτόμα και προσιτά προϊόντα και δεν θέλουμε τίποτε να το περιορίσει αυτό.»

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου