Πότε πρωτοχρησιμοποιηθήκαν να αναβολικά ;


Με τον όρο ντοπάρισμα

εννοούμε μια πληθώρα χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για την αύξηση των αθλητικών επιδόσεων.Όλα τα αναβολικά μιμούνται σε διαφορετικούς βαθμούς απόδοσης την ανδρογόνο δράση της φυσικής ορμόνης τεστοστερόνη, αυτή κάνει τους άντρες να έχουν τρίχες στο πρόσωπο, βαθιά φωνή, αλωπεκία,εντονότερη ακμή, μεγαλύτερη ικανότητα αναζωογόνησης του ΚΝΣ, μεγαλύτερη μυικη μάζα, λιγότερο λιπώδη ιστό. Ακριβός ότι χρειάζονται τα αθλήματα δύναμης. Τα αναβολικά πρωτοχρησιμοποιηθηκαν ...


Διαβάστε

....σε μεγάλη έκταση στον ΒΠΠ. Οι γερμανοί τα έδιναν στους στρατιώτες τους. Μετά τον χωρισμό της Γερμανίας, οι αθλητές του ανατολικού μπλοκ σάρωναν τα μετάλλια. Η αιτία ; Η χρήση της ουσίας μεθανδροστινολονη πιθανόν του πιο διάσημου αναβολικού που εχει παρασκευαστεί ποτέ το οποίο φέρει την εμπορική ονομασία dianabol.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Η χρήση dianabol γινόταν σε δώσεις αλόγιστες (σχεδόν αλογίσιες) τόσο σε άντρες όσο και γυναίκες.Μέχρι το 1960 το D-bol με περίσσια αγάπη χαρακτηριζόταν ως το «πρωινό των πρωταθλητών» παρατσούκλι που κόλλησε από την συνήθεια των προπονητών του αμερικανικού football να βάζουν σακουλες με D-bol στα τραπέζια του πρωινού των παιχτών, η δοσολογία φυσικά πήγαινε με τη χούφτα. Το παράδοξο είναι ότι λίγοι από αυτούς τους αθλητές παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα υγείας αργότερα- σε αντίθεση με το τι οι πολέμιοι των αναβολικών ισχυρίζονται. Δεδομένων των μικρών γνώσεων που είχαν εκείνη την εποχή έπαιρναν dianabol σε δώσεις της τάξης των 10mg την ημέρα, συνεχώς.

ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ

Μετά από περίπου 2 χρόνια οι επιδώσεις των αθλητών έπεφταν δραματικά, γιαυτο ακριβός είχαν το λεγόμενο «παράθυρο αναβολικών επιδόσεων» στο οποίο οι αθλητές απέδιδαν καλύτερα και μετά «καιγόντουσαν». Προέκυψε ότι αυτό οφείλεται στην προσπάθεια του σώματος να πετύχει ομοιόσταση μειώνοντας την ευαισθησία των ανδρογόνων υποδοχέων στα φάρμακα. Η λύση δεν άργησε να βρεθεί και ήταν η χορήγηση αναβολικών σε κύκλους.

ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ

Έτσι οι άνδρες ανατολικογερμανοί και ρώσοι αθλητές έπαιρναν τα φάρμακα σε κύκλους των 6-12 εβδομάδων, μετά από τις οποίες παρέμεναν καθαροί για άλλες 6-12 και ξανάρχιζαν. Το 1968 για πρώτη φορά έγινε προσβολή στην ολυμπιακή επιτροπή για την χρήση αναβολικών. Ένα περίεργο γεγονός είναι ότι εκείνη την περίοδο στην τζαμαικα έδιναν αναβολικά οι γιατροί ως λύση σχεδόν για κάθε πρόβλημα, από έντονη εμμηνόρροια μέχρι πυρετό. Στους ολυμπιακούς του 68’ η Τζαμάικα πήγε πολύ πολύ καλά.Λόγο του ότι τα αναβολικά είναι φάρμακα «προπόνησης» και όχι αγώνα το να έβγαινε κάποιος καθαρός στα τεστ της εποχής ήταν τραγικά εύκολο, απλώς σταματούσε να παίρνει φάρμακα 1-2 βδομάδες πριν τον αγώνα. Όσο εξελίσσονταν οι μέθοδοι έλεγχου άλλαζαν τα φάρμακα και οι δοσολογίες, όταν εισήχθη η έννοια της τυχαίας εξέτασης άρχισαν τα παιχνίδια της τοποθεσίας κτλ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου