Περίεργες σεξουαλικές ειδήσεις του 2010

Δεν υπάρχουν πλέον πολλά που να μας εκπλήσσουν. Όταν, όμως, διαβάζουμε ειδήσεις σαν κι αυτές που ακολουθούν, μοιραία μένουμε με το στόμα ανοιχτό και σκεφτόμαστε «Τι λες τώρα;»…

Οι άντρες προσποιούνται οργασμό

Μελέτη σε φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας έδειξε ότι το 28% από αυτούς προσποιούνται ότι έχουν οργασμό. Γιατί; Διότι επιθυμούν να δώσουν τέλος στη σεξουαλική πράξη, χωρίς όμως να πληγώσουν τη σύντροφό τους, μάθαμε το Νοέμβριο από την «Επιθεώρηση Έρευνας του Σεξ» (JSR).

Η στυτική δυσλειτουργία οδηγεί στην... απροσεξία!

Οι άντρες ηλικίας άνω των 40 ετών οι οποίοι παίρνουν φάρμακα για να αντιμετωπίσουν την στυτική δυσλειτουργία έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι φορείς ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος σε σύγκριση με όσους δεν.....


παίρνουν χάπια, σύμφωνα με μία αμερικανική μελέτη. Γιατί; Διότι από την πολλή λαχτάρα... ξεχνούν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό.

Όχι σεξ πριν από τον γάμο

Το προγαμιαίο σεξ σκοτώνει τον… γάμο, ισχυρίστηκαν τον Δεκέμβριο επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Σε μελέτη με 2.000 ζευγάρια που δημοσίευσαν στην «Επιθεώρηση Οικογενειακής Ψυχολογίας» (JFP) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια που δεν έχουν κάνει σεξ πριν παντρευτούν έχουν πιο σταθερή και ευτυχισμένη σχέση. Αιτία; Πιθανώς το ότι μέχρι να έρθει η ώρα να παντρευτούν είχαν μάθει να μιλάνε, αφού δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν….

Στα γονίδια η απιστία

Το τέλειο... άλλοθι για όσους αδυνατούν να μείνουν πιστοί στην σύντροφό τους ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι αναλύοντας το DNA 181 νεαρών εθελοντών διαπίστωσαν ότι υπάρχει μια γενετική μεταλλαγή που καθιστά τους φορείς της ιδιαίτερα επιρρεπείς στην απιστία, αλλά και στις εφήμερες ερωτικές σχέσεις. Ως φαίνεται, η συγκεκριμένη μεταλλαγή παρακινεί την απιστία και το one night stand, ενεργοποιώντας ένα σύστημα ικανοποίησης και επιβράβευσης, το οποίο άγεται από την ουσία ντοπαμίνη, εξήγησαν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση «PLoS One».

Εγκεφαλική υπόθεση η μειωμένη λίμπιντο

Η μειωμένη ερωτική επιθυμία στις γυναίκες οφείλεται στον… εγκέφαλό τους, σύμφωνα με μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Γουέιν, στο Ντιτρόιτ. Όπως έδειξε, ο εγκέφαλος των γυναικών με χαμηλή λίμπιντο συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι εκείνος των γυναικών με φυσιολογική ερωτική επιθυμία, με την κυριότερη διαφορά να είναι η ελαττωμένη ροή αίματος στα τμήματά του που σχετίζονται με την απόλαυση.

Το αλκοόλ κάνει καλό στο σεξ

Αυτό είναι το συμπέρασμα αυστραλιανής μελέτης σε περισσότερους από 1.500 άντρες. Όπως έγραψαν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Έρευνας του Σεξ» (JSR) οι άντρες που πίνουν καθημερινά μέτριες ποσότητες αλκοόλ (έως 3 ποτά) αντιμετωπίζουν κατά 30% λιγότερα σεξουαλικά προβλήματα.

Επικίνδυνο για τους 40άρηδες το ομαδικό σεξ

Οι ετεροφυλόφιλοι 40άρηδες και οι 40άρες που περνούν «άγριες» νύχτες με πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους ή πηγαίνοντας σε σεξ κλαμπ για ζευγάρια, έχουν υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη πληθυσμιακή ομάδα, μας ενημέρωσαν τον Ιούνιο επιστήμονες από την Ολλανδία που μελέτησαν σχεδόν 9.000 εθελοντές.

Οι άντρες ΔΕΝ είναι αναίσθητοι

Τον μύθο ότι οι άντρες είναι σκληροί κι αναίσθητοι κατέρριψαν αρχές του καλοκαιριού επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Wake Forest, στηνΒόρειο Καρολίνα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είναι πιο ευαίσθητοι από τις γυναίκες στα συναισθηματικά «γαϊτανάκια» της σχέσης. Για να μην γινόμαστε άδικοι, πάντως, πρέπει να πούμε ότι η ίδια μελέτη έδειξε πως οι γυναίκες είναι αυτές που πληγώνονται περισσότερο από τον χωρισμό – μέχρι να φτάσουν εκεί, όμως, οι άντρες έχουν «γονατίσει»…

Κίνδυνος από το σεξ με λιπαντικό

Έναν απρόσμενο κίνδυνο από το πρωκτικό σεξ με λιπαντικό αλλά χωρίς προφυλακτικό, ανακοίνωσαν τον Μάιο στο Διεθνές Συνέδριο Μικροβιοκτόνων δύο διαφορετικές ερευνητικές ομάδες: η τακτική αυτή μπορεί να αυξάνει με έμμεσο τρόπο τον κίνδυνο να κολλήσει ο παθητικός ερωτικός σύντροφος AIDS και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η ζήλια όντως μας τυφλώνει

Την ποιητική έκφραση «τον τύφλωσε η ζήλια» επιβεβαίωσε επιστημονικά ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ, στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που έγινε τον περασμένο Απρίλιο, όσο περισσότερο ζήλευε ομάδα εθελοντριών, τόσο λιγότερο έβλεπε μπροστά της!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου