ΔΕΙΤΕ πώς είναι σήμερα οι διασημότεροι Ολυμπιονίκες του παρελθόντος!



Ξεκινάμε με την Kerri Strug, η οποία το 1996 άφησε τους πάντες άφωνους, όταν κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο για την Αμερική στη ρυθμική, με τραυματισμένο αστράγαλο. Σήμερα, εργάζεται ως δασκάλα, ενώ έχει παντρευτεί και έχει και ένα γιο, τον Tyler.




Ο Bruce Jenner πάλι, κέρδισε το 1976 το Χρυσό στο δέκαθλο. Σήμερα, είναι ο «μπαμπάς» των… Kardashians, και σύζυγος της μαμάς της Kim!

Η Shanw Johnson, που έχει κερδίσει δυο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα ασημένιο το 2008, σήμερα ασχολείται με το… χορό, αφού το 2009 κέρδισε το Dancing with the Stars, ενώ ετοιμάζεται και πάλι για το επόμενο reality χορού.

Ο σπρίντερ Carl Lewis πάλι, που έχει στην κατοχή του εννέα μετάλλια, τα οχτώ εκ των οποίων χρυσά, πλέον, ασχολείται με την πολιτική, ενώ είναι και πρέσβης καλής θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για το φαγητό και τη γεωργία.

Αξέχαστη θα μείνει και η Nancy Kerrigan, που το 1994 κέρδισε το ασημένιο στο πατινάζ, ενώ κατάφερε να διαγωνιστεί μόλις εφτά εβδομάδες μετά τον σοβαρό της τραυματισμό στο πόδι, που λέγεται πως έγινε εσκεμμένα από αντίπαλο της!Σήμερα, η Nancy συνεχίζει το hobby της, έχει κάνει ένα μικρό πέρασμα από ταινία, ενώ έχει ιδρύσει και σύλλογο για την αποκατάσταση της όρασης.



Συνεχίζουμε με τον Greg Louganis, που κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση. Το πρώτο όταν ήταν μόλις 16 ετών. Σήμερα, ο Louganis που έχει χαρακτηριστεί από τους μεγαλύτερους κολυμβητές όλων των εποχών , παλεύει με το AIDS, το οποίο κόλλησε το 1988, ενώ είναι και ακτιβιστής κατά του ιού, ενώ παράλληλα εργάζεται και ως ηθοποιός.

Και η Kristi Yamaguchi όμως, μετά το χρυσό στο πατινάζ το 1192, σήμερα το έχει ρίξει επίσης στο Dancing with the Stars, ενώ είναι παντρεμένη, και μητέρα δυο κοριτσιών.

Η Nadia Comaneci πάλι, που κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στη ρυθμική, αυτομόλησε από την πατρίδα της τη Ρουμανία το 1998 κατά τη διάρκεια της επανάστασης, και έγινε πολίτης της Αμερικής, όπου έγραψε το δικό της βιβλίο, ενώ το 2006 απέκτησε και το πρώτο της παιδί.

Ο σπρίντερ Michael Johnson, μετά τα 4 χρυσά μετάλλια του, αποσύρθηκε και σήμερα εργάζεται ως αθλητικός 
σχολιαστής.

Τέλος, η Tara Lipinski, μετά το χρυσό που κέρδισε στο πατινάζ, μόλις στα 15 της, πλέον έχει αποσυρθεί και το έχει ρίξει στο… Dancing on Ice, ενώ έχει κάνει και πολλαπλές συμμετοχές σε τηλεοπτικά shows.9.jpg

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου