Ένας Ρώσος ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία της Κύπρου



  • 0
     
image366 Ένας Ρώσος ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία της Κύπρου
Το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδειξε Ρώσος κροίσος, ο οποίος δραστηριοποιείται στη μεγαλόνησο και έχει αποκτήσει την κυπριακή ιθαγένεια…
Υπενθυμίζεται πως η κυπριακή υπηκοότητα δίδεται άμεσα σε αλλοδαπούς που επενδύουν στο νησί, μεταφέρουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, την έδρα των επιχειρήσεών τους ή αποκτούν μόνιμη κατοικία. Ήδη πολλοί Ρώσοι και Ουκρανοί μεγιστάνες έχουν επωφεληθεί από τη σχετική ρύθμιση, καθώς η κυπριακή υπηκοότητα είναι και ευρωπαϊκή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ένας Ρώσος που έχει αποκτήσει την κυπριακή υπηκοότητα, ζει και δραστηριοποιείται στην Κύπρο, έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον προσεχή Φεβρουάριο. Η εφημερίδα σημειώνει πως «μπορεί να αποδειχθεί ακαδημαϊκού χαρακτήρα το ενδιαφέρον του Ρώσου για τις προεδρικές εκλογές, αλλά εάν τελικά αποδειχθεί πραγματικό, τότε θα υπάρξουν διάφοροι συνειρμοί».
Εως σήμερα το ενδιαφέρον τους για να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι Δημοκρατίας έχουν δηλώσει, ο Νίκος Αναστασιάδης από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο Σταύρος Μαλάς από το ΑΚΕΛ, ο Γιώργος Λιλλήκας της ΕΔΕΚ και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Ανδρέας Ευστρατίου, Μακαρία Στυλιανού, Λουκάς Σταύρου, Λάκης Ιωάννου και Λεωνίδας Θεοδώρου.
Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει ξανά το αξίωμα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου