Πέθανε… 122 ετών κι έζησε χωρίς γυναίκες, αλκοόλ και τσιγάρα!



Οι συμπατριώτες του στη Ρωσία ισχυρίζονται ότι ήταν ο γηραιότερος άντρας του κόσμου και πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 122 ετών.

Ο Magomed Labazanov γεννήθηκε το 1890. Το «μυστικό» της μακροζωίας τους, όπως είχε πει ο ίδιος πριν από τέσσερα χρόνια, ήταν η αποχή από το αλκοόλ, το τσιγάρο και… τις γυναίκες!
Βέβαια, ο ίδιος είχε παντρευτεί δύο φορές, λέγοντας μάλιστα ότι την πρώτη του γυναίκα τη χώρισε επειδή δεν μπορούσε να κάνει παιδιά!
Εργαζόταν σε ξυλουργείο και δεν έμαθε ποτέ να γράφει και να διαβάζει. Ο υπεραιωνόβιος Ρώσος είχε ακόμη δηλώσει ότι σημαντικό ρόλο στη μακροζωία παίζει η ισορροπημένη διατροφή, με καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, γαλακτοκομικών προϊόντων, καλαμποκιού και άγριου σκόρδου, το οποίο χαρακτήρισε ως «την ιδανική τροφή για τους υπεραιωνόβιους».
Δεν κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες επειδή δεν είχε πιστοποιητικό γεννήσεως ή άλλα έγγραφα που να αποδεικνύουν την ημερομηνίας γέννησής του.
Έζησε σε ένα χωριό στο Dagestan του Καυκάσου, περιοχή η οποία φημίζεται για τους «υπεραιωνόβιούς» της. Ο Magomed Labazanov απέκτησε 18 εγγόνια και περισσότερα από 20 δισέγγονα.
Έζησε περισσότερο από τρεις από τους τέσσερις γιους του.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου